Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Дніпромлин» тримає марку!


24.06.2016

Фахівці ТОВ «Дніпромлин» добре розуміють, що від їхньої злагодженої роботи залежить продовольча безпека не тільки нашої області, але і всієї країни. Тому виконують свою роботу якісно, вкладаючи у неї часточку своєї душі. Щодня працівники підприємства виробляють першокласну продукцію для того, щоб на наших столах завжди був смачний і запашний хліб.

Енергозбереження

Генеральний директор «ТОВ «Дніпромлин» - людина унікальна. Ще п’ять років тому він був директором Орільського об’єднаного елеватора, знав усіх працівників за ім’ям та по батькові. Пройшов усі щаблі виробництва, а починав замолоду ще трактористом, механізатором, згодом закінчив Дніпропетровський сільгоспінститут, був направлений у колгосп ім. Котовського Новомосковського району.

«Знаю, як сіється пшениця, як доглядаються посіви, як збирається врожай, - ділиться своїми думками Петро Володимирович. – І все це робиться українськими хліборобами, які добре знають ціну хліба. За їхню працю можна лише низько вклонитись до землі. Ми ж робимо все, аби ота пшениця перетворилась у якісне борошно, яке відоме в Україні та за її межами».

«Млин на Дніпрі» починає свою історію з далекого 1897 року. В історії підприємства були різні повороти, але воно, ніби той птах, то злітало високо в небо, то кружляло над вирвою історії, але завжди знало свій шлях. «Як правило, із січня по березень ми переживали досить складні часи. Адже через зниження споживання продукції переробка зерна теж відповідно знижувалась до 8-9 тис. тонн. Цьогорік у цей же період перемелювали 15 тис. тонн зерна на місяць», - каже Петро Володимирович.

Аби бути конкурентоспроможними на внутрішньому та зовнішніх ринках, значну увагу на «Дніпромлині» приділяють енергозбереженню. «Життя вимагає працювати заощадливіше, аби собівартість продукції була меншою, і відповідно доступнішими були і відпускні ціни, - говорить П. Єрьоменко. - У 2014 році ми замінили парові котли на більш економічні, сучасні. У минулому – те ж зробили з водогрійними пристроями. Це значно знизило витрати газу. Нинішнього року працюємо над зменшенням витрат електрики. Зокрема, вже встановили два нових компресори, плануємо замінити електродвигуни».

Кадри - надійні

Впродовж тривалого часу борошномельний комбінат плідно співпрацює з відомими фірмами. Продукцію ТМ «Дніпромлин» купують «Макдональдс», «Мівіна», «АВК», «Ласунка». Її постачають в торговельні мережі «METRO», «АМСТОР», «СІЛЬПО», «VARUS», «АТБ». Весь товар сертифікований за системою безпеки харчових продуктів та відповідає європейським стандартам.

Як визнає генеральний директор, високих результатів вдалося досягти завдяки щоденній копіткій праці колективу. Багато фахівців працюють тут не один десяток років, вони досконало знають свою справу і охоче діляться досвідом з молодими колегами – випускниками Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету та Дніпропетровського технологічного коледжу. «Кожен знаходиться на своєму місці: наш головний технолог - легенда підприємства Володимир Кругляк, начальник лабораторії Світлана Брилькова, заступник директора з виробництва Любов Сімкова, керівники мельзаводів Володимир Смоглій і Петро Терещенко, начальник цеху готової продукції Сергій Іванов та ін. Наші фахівці мають високий рівень професійної підготовки і налаштовують свої трудові колективи на досягнення кращих результатів. Зважте на те, що за час діяльності підприємства ми жодного разу не підвели своїх партнерів», - з гордістю каже Петро Володимирович.

До речі, хоча ціна «дніпромлинівського» борошна трохи вища за інші торгові марки, господарки все ж таки віддають перевагу продукції ТМ «Дніпромлин».

«Наші традиції якості збирались роками, передавались з покоління до покоління, а випадкових людей тут ніколи не було», - щиро зізналася Любов Сімкова, заступник директора з виробництва.

Допомога бійцям АТО

Свою роботу працівники «Дніпромлина» називають чи не найбільш мирною. Тому, коли на Сході України почалися бойові дії, вирішили підтримати бійців. Створили волонтерське об’єднання. Один з його активних учасників - заступник начальника цеху №1 Артем Васюк.

Коли інспектор відділу безпеки Олександр Журавель прийняв рішення піти на службу в АТО, адміністрація, трудовий колектив, профспілка спільними зусиллями забезпечили його надійним обмундируванням. Також належною амуніцією оснастили інструктора Володимира Кононова і солдата Олега Литовченка. Всі вони вже відслужили і повернулись до мирної праці на рідному підприємстві.

А коли обласний військкомат звернувся по допомогу з обладнанням для ремонту військової техніки, на «Дніпромлині» назбирали добру машину ключів, молотків, зубил, ручних та електричних талі та іншого необхідного інструменту.

Адміністрація підприємства підтримала також ініціативу трудового колективу та профспілки – перерахувати одноденний заробіток та частину прибутку до фонду допомоги пораненим. В обласну лікарню ім. Мечникова комбінат періодично відправляє тонну борошна вищого сорту. «Будемо продовжувати цю традицію, намагатися і далі надавати підтримку і всебічну допомогу нашим військовим, які не шкодують свого життя, захищаючи рідну землю», - сказав голова обласної профспілкової організації працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей, заслужений працівник сільського господарства Анатолій Білик.

Також «Дніпромлин» регулярно допомагає благодійному фонду «Небайдужі серця».

Соціальна підтримка

«Дніпромлин» є незмінним учасником ярмарків сільгосппродукції, завдяки чому забезпечує населення одним із найважливіших продуктів харчування за ціною на 20-30% нижче за роздрібну в торговельній мережі. Велику увагу на підприємстві приділяють і соціальним питанням. Працівники ТОВ «Дніпромлин», а їх сьогодні близько 700 чоловік, щоквартально отоварюються продукцією власної торгової марки, отримують матеріальну допомогу на оздоровлення. Дітям борошномелів виділяються путівки у літні оздоровчі табори. Не забуває комбінат і про здоровий дух працівників і ветеранів підприємства: вже традиційно проходять змагання з різних видів спорту.

Все це говорить про те, що навіть у складні для країни часи підприємство «Дніпромлин» успішно розвивається. А це значить, що українці будуть забезпечені найціннішим – хлібом, який випікається з якісного дніпровського борошна.

Павло ЯКОВЕНКО.