Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпропетровщина у розвитку


01.12.2011

На колегії облдержадміністрації, що проходила на минулому тижні, не лише проаналізували темпи соціально-економічного розвитку в поточному році, але й звернули увагу на пошук додаткових резервів, які б підвищили продуктивність праці, добробут та безпеку громадян.

ЗА СЛОВАМИ губернатора Олександра Вілкула, Дніпропетровщина посідає першість серед регіонів України із залучення прямих іноземних інвестицій – у жовтні їхній обсяг перевищив 8 мільярдів доларів. Відчутне зростання відбувається в рамках розвитку галузей сільського господарства і будівництва, машинобудування та легкої промисловості. Статистика також свідчить, що цьогорік на Дніпропетровщині удвічі зросли прибутки підприємств (по Україні цей показник – 1,3 раза), доходи місцевих бюджетів – на 20,6 відсотка (по Україні – на 8,4 відсотка). Також зросли обсяги введення житла майже на третину, тоді як по Україні цей показник знизився на 6,5 відсотка. Обсяг валової продукції в сільському господарстві за січень-жовтень ц.р. зріс на 14 відсотків. Оскільки обласна влада системно підходить до розвитку всіх територій, на розвиток Томаківського району в 2011 році з обласного та державного бюджету надійшло близько 3 млн. грн.
- У Томаківському району ці кошти спрямували на вирішення проблемних питань та розвиток соціальної інфраструктури. Це ремонт доріг, реконструкція дитячих садків та шкіл, комунального господарства. Наступного року ця робота продовжуватиметься. Зокрема, реконструкція дитсадків у селі Настасівці та селищі Томаківці, - підкреслив О. Вілкул.
Залишається сподіватись, що така активна позиція обласної держадміністрації у подальшому дасть поштовх і для розвитку інших сільських районів.

Павло ЯКОВЕНКО.