Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпропетровщина втілює європейські стандарти зеленої економіки


06.12.2017

Про це в Дніпропетровській обласній раді говорили учасники конференції з питань енергоефективності, енергозебереження, відновлювальної енергії та зелених технологій. На заході були присутні представники громадськості, підприємці, голови сіл, міст та новостворених ОТГ. Під час зустрічі сторони ділилися досвідом запровадження зелених технологій як в Німеччині, так і в Україні.
«Дуже добре, що німецький досвід знаходить свою реалізацію в Україні в цілому і в області зокрема. Сьогодні зелена економіка стала світовим трендом. Ми використовуємо європейський досвід, поступово змінюємо власний менталітет і таким чином напрацьовуємо «Зелену політику області». Зміни вже очевидні. На альтернативне опалення ми перевели комунальні заклади Дніпропетровщини: школи, дитячі садки, лікарні, зокрема, найбільший обласний лікарняний комплекс на вул. Космічній (дитяча лікарня, пренатальний центр, міська лікарня №8). В області вже працює і будується декілька сонячних електростанцій. Встановлюється лед-освітлення, потроху розпочинає застосовуватися електротранспорт, навіть є приклади, коли звичайний багатоквартирний будинок встановив у себе геліоколектор, таким чином забезпечив гарячу воду всім мешканцям», – прокоментував голова облради Гліб Пригунов 
Головним завданням запровадження «зеленої економіки» в області є досягнення енергонезалежності та безпеки. Завдяки альтернативним відновлювальним джерелам енергії Україна поступово зможе суттєво знизити потребу у природному газі. До того ж перехід до чистих, безвідходних видів енергії, модернізація промислового виробництва, зниження відсотку викидів СО2 - усе це є умовами вступу нашої країни до Євросоюзу.
Всі заходи енергозбереження в області спрямовані на збільшення енергонезалежності  України, саме тому німецький досвід є таким необхідним нашій країні. Німецькі партнери вже другий рік поспіль запроваджують «зелені» технології на Дніпропетровщині.
«Ми сподіваємося, що досвід наших іноземних колег допоможе області розвиватися у «зеленому» напрямку. Дуже добре, що на конференції були присутні не тільки представники великих підприємств, а й керівники громад, які хочуть зробити свої ОТГ більш успішними», - завершив свій виступ Гліб Пригунов.