Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

До всього є діло!


22.04.2016

Життя таке швидкоплинне, що не встигли озирнутись, а на порозі - нова дата: позавчора, 19 квітня Анатолію Білику виповнилось 65.

З усіх усюд вітали Анатолія Григоровича колеги по роботі, друзі і рідні. Переважно усі бажали йому здоров’я і бути таким, яким він є – оптимістом, який любить людей і землю.

Дев’ять місяців пройшло з того часу, як він зосередився на роботі голови Дніпропетровської обласної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей, аби опікуватись вирішенням соціальних проблем.

Хоча Анатолій Білик родом з Черкащини, його другою рідною домівкою стала Дніпропетровщина. Цьогорік він відзначатиме ще один ювілей: 30 років тому селяни обрали його головою колгоспу ім. Калініна у Миколаївці Новомосковського району. Близько двох десятиліть тримав він кермо СТОВ «Злагода», що постало на землях колишнього колгоспу ім. Калініна. Саме при ньому газифікувалась Миколаївка, будувались водогони, соціальні об’єкти.

Обіймаючи високі державні посади, Анатолій Білик ніколи не забував про своє селянське коріння. На честь 80-річчя від дня заснування господарства у Миколаївці з ініціативи Анатолія Білика заклали сосновий гай, збудували Меморіал загиблим воїнам, відзначили ветеранів праці. Два роки тому напередодні двох найважливіших державних свят – Дня прапора і Дня незалежності, було відкрито алею пам’яті 17-ти миколаївських Героїв Соціалістичної Праці. Бо в Миколаївці шанують пам’ять про людей, які творили її славу.

Анатолій Білик отримав і переконливу перемогу на виборах до обласної ради від блоку Петра Порошенка «Солідарність». На особистих прийомах виборців він намагається допомогти у вирішенні насущних проблем організаціям і пересічним громадянам. За його словами, в обласній раді створено демократичну більшість і вона диктує свої правила. 5 березня на третій сесії Дніпропетровської обласної ради депутати затвердили порядок використання субвенції з обласного бюджету бюджетам міст, районів та об’єднаних територіальних громад на виконання доручень виборців у 2016 році.

«Кожен депутат обласної ради отримав можливість профінансувати об’єкт, який важливий для його округу. Це, по суті, вклад депутата у розвиток громади, яка його обирала. На сьогоднішній сесії для виконання наказів виборців ми виділили перші 20 мільйонів гривень. Ще 40 мільйонів будуть виділені протягом року. Загалом, кожен із 120 депутатів обласної ради зможе направити на свої округи по 500 тисяч гривень», - сказав голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Хоча є й питання, які сьогодні досить складно вирішувати. Приміром, виділення землі для учасників АТО. У селах, наприклад, земля розпайована, де віднайти вільні площі для бійців АТО? Це питання, напевно, треба вирішувати на державному рівні.

Окрім всього, депутат обласної ради А. Білик спрямовує свої зусилля на консолідацію і координацію дій органів влади, роботодавців і профспілкових організацій підприємств, на основі соціального партнерства і діалогу для забезпечення зростання економіки підприємств харчової і переробної промисловості, соціальний захист найманих працівників, підвищення заробітної плати працюючим, розв’язання невідкладних проблем у соціально-трудовій сфері.

Саме про це мова йшла на заході, присвяченому річниці діяльності Новомосковської районної ради первинних профспілкових організацій Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей. Саме тут були озвучені такі цифри: якщо в області профспілка нараховує 6500 членів, то Новомосковська районна рада первинних профорганізацій – 3241. До кінця року Анатолій Григорович планує збільшити чисельність членів профспілки до 10 тисяч. І це, на його думку, цілком реально, оскільки люди бачать конкретні результати роботи її керівника.

Йому стало дивно, коли дізнався, що профспілка народної освіти 80 відсотків членських внесків забирає собі, а на місцях залишається лише 20 відсотків.

«У нас же все навпаки – 80 відсотків лишаємо у первинних організаціях. Можливо, саме така політика спонукає переходити до нашої профспілки сільські і селищні ради, дошкільні заклади та заклади профтехосвіти, - пояснив А. Білик. - Ми повинні створювати сприятливий моральний клімат, аби людина мала не лише пристойні умови праці, а й належну техніку безпеки на робочому місці, могла оздоровитись, займатись спортом. До речі, напередодні 9 травня у с. Губиниха пройде турнір з міні-футболу, а до 25-річчя Незалежності України – спартакіада».

Побажаймо Анатолію Григоровичу, аби всі його задуми втілились у життя, а наші українські селяни та переробники мали пристойну роботу, яка б забезпечувала достатком їх та їхні родини.

Іван БОЙЧЕНКО.