Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Допоможе лушпиння цибулі


01.12.2011

Відвар і настій лушпиння цибулі очищають організм від шкідливих токсичних речовин, попереджають багато хвороб.

ПРИГОТУВАТИ його дуже просто: візьміть жменю промитого цибулиння, покладіть у каструлю, відваріть. Процідіть і пийте, можна у поєднанні зі звичайним чаєм. Відвар набуває жовтого або коричневого кольору. Цього забарвлення відварові надає велика кількість рутина, який відновлює судини. У народній медицині він застосовується як ефективний засіб профілактики крововиливу в мозок - інсульту. 
При нефриті, пієлонефриті, циститі та інших захворюваннях нирок і сечового міхура також застосовують відвар цибулиння: 3 ч. ложки подрібненої сировини заварити 2 склянками окропу, настояти 30 хвилин. Приймати по 1 ст. ложці 3-4 рази на день.
При стоматиті: 3 ч. ложки сухого подрібненого цибулиння залити 0,5 л гарячої води, довести до кипіння, настояти 7-8 годин, процідити і полоскати рідиною рот.
Для зміцнення імунної системи і профілактики грипу: змішати 1 ст. ложку подрібненого лушпиння цибулі, 1 ч. ложку нарізаного кореня солодки і жменю хвої (40-50 г). Залити все 2 л гарячої води, прокип’ятити 20 хвилин, додати 2 ст. ложки розім’ятих плодів шипшини, прокип’ятити ще хвилину. Розчин вилити в термос. Настояти 10-12 годин, процідити, поставити в холодильник. Пити настій по 1 л на добу.
При хронічному простатиті та аденомі: склянку лушпиння цибулі заливають літром води, доводять до кипіння, настоюють 2-3 години. П’ють вранці та ввечері протягом місяця.
При грибкових захворюваннях нігтів парять ноги у міцному розчині цибулиння протягом 20-30 хвилин.
Від мозолів. Скляну банку заповнити лушпинням цибулі та залити столовим оцтом. Зав’язати банку пергаментним папером і витримати два тижні при кімнатній температурі. Потім дістати лушпиння, дати стекти оцтові, підсушити. Шар лушпиння в 2-3 мм покласти на мозолі, а шкіру навколо них змастити вазеліном і залишити на ніч. Уранці розпарити ногу, мозоль обережно зішкребти. При потребі процедуру повторити.