Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дострокові президентські вибори


27.02.2014

25 лютого, в Україні почалася виборча кампанія з дострокових президентських виборів.
Виборча кампанія починається автоматично на підставі ухвали Верховної Ради про призначення дострокових виборів президента України на 25 травня, повідомила прес-служба ЦВК.
ЦВК оприлюднила Календарний план основних організаційних заходів щодо підготовки і проведення виборів. Згідно з цим планом 25 лютого почалося висунення кандидатів у президенти, яке триватиме до 30 березня.
Кандидати можуть бути висунуті партіями або шляхом самовисунення. Для реєстрації кандидата необхідно внести грошову заставу в сумі 2,5 млн. грн. Останній термін подачі документів у ЦВК для реєстрації кандидатів у президенти - 4 квітня.
ЦВК має створити 225 окружних виборчих комісії. Верховна Рада виділила Центральній виборчій комісії 1,965 млрд. грн. на проведення дострокових президентських виборів.

Януковича оголошено в розшук
Екс-президент України Віктор Янукович був оголошений у розшук на підставі пред’явлення підозри за статтею Кримінального кодексу про навмисне вбивство.
Печерський районний суд Києва виніс постанову про затримання колишнього Президента України Віктора Януковича. Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив виконуючий обов’язки генерального прокурора України Олег Махніцький.
«Можу сказати, що повідомлено про підозру колишньому Президенту Віктору Януковичу. Він оголошений в розшук. Стаття - масові вбивства людей, ст.115, ч.1 (умисне вбивство) з обтяжуючими обставинами», - заявив він.