Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Енергетична незалежність України


11.12.2014

Аграрний сектор може замістити понад 30 млрд. куб. м газу, якщо максимально ефективно використовувати його потенціал.

ПРЕДСТАВНИКИ Міністерства аграрної політики і продовольства України, центральних та місцевих органів влади, профільних асоціацій та представники бізнес-спільноти Італії на чолі з Почесним консулом Марком Тозоном провели засідання круглого столу, на якому обговорили шлях до енергетичної незалежності України.

Учасники заходу оцінили поточний стан у сфері поводження з відходами в Україні, обговорили можливість максимального використання відходів як енергетичного ресурсу, альтернативного природному газу.«Україна споживає 63 млрд. куб. м газу, імпорт складав близько 42-х. Аграрний сектор має величезний потенціал заміщення природного газу біологічними видами палива. Наша амбіційна мета - залучення максимального використання всіх можливих альтернативних видів палива і заміщення до 30 млрд. куб. м газу», - сказала директор Департаменту землеробства Мінагрополітики Тетяна Лазарь.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва Мінагрополітики Тарас Кузьмич наголосив, що сьогодні питання енергетичної незалежності для України вкрай актуальне, а тому українській стороні важлива та цікава співпраця у сфері біоенергетики.

Прес-служба Мінагрополітики.