Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Фермеру-початківцю потрібно мати не менше трьох років сільгоспстажу


10.01.2013

Міністерство аграрної політики і продовольства України пропонує зобов’язати громадян, які претендують на безкоштовне отримання земельної ділянки державної власності з метою створення фермерського господарства мати трудовий стаж у сільському господарстві не менше трьох років.

ПРО ЦЕ йдеться в проекті закону “Про внесення змін до законодавчих актів України з питань створення фермерських господарств”, текст якого опублікований на офіційному сайті Мінагрополітики.
«Пропонується внести зміни до ст. 118 (Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами) Земельного кодексу України та передбачити, що в клопотанні громадян, зацікавлених в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства необхідно, крім іншого, надавати завірену в установленому порядку виписку з трудової книжки, із записами, які підтверджують стаж роботи в сільському господарстві не менше трьох років, або копію документа про освіту державного зразка відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня за спеціальностями з підготовки фахівців для сільського господарства», - йдеться в документі.
Аналогічні зміни пропонується внести також до закону України “Про фермерське господарство”.
За чинним Земельним кодексом потрібні лише документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, отриманої в аграрному навчальному закладі.
Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном.