Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Група крові: правильне харчування


19.02.2015

Напевно, багато хто чув про дієти за групою крові, але далеко не всі знають, що це за система харчування і за яким принципом вона працює. Ідея правильного харчування по групі крові виникла у відомого дієтолога Пітера Д’адамо як спосіб формування раціону для людей з тією або іншою групою крові з метою схуднення. Усього існує 4 групи крові і 4 блоки рекомендацій правильного харчування для кожної.

1 група

Умовно людей з першою групою крові називають «мисливцями».

В їхньому раціоні має переважати білок тваринного походження, основним джерелом якого є м’ясні продукти. А от зернові продукти і так звана «молочка» мають бути обмежені.

2 група

Умовно людей із другою групою крові називають «хліборобами», їхня кількість на Землі складає близько 38% від загального числа населення планети. У раціоні «хлібороба» мають переважати продукти рослинного походження: зернові, бобові, овочі і фрукти (крім цитрусових).

3 група

Так звані «кочівники» мають віддавати перевагу молочним продуктам: сиру, кефіру, йогурту, ряжанці та іншій молочній їжі. Крім того, людям із третьою групою крові дієтолог Д’адамо радить харчуватися нежирними видами м’яса та риби.

4 група

Людей з 4 групою крові також іменують «новими людьми». Цій нечисленній частині населення планети поталанило найбільше, їм дозволено включати в раціон усі групи продуктів - рослинну, тваринну і молочну їжу.