Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Гусей - на відгодівлю


29.09.2010

Жирна гусяча печінка. Цей делікатес не лише дуже смачний, але й корисний, особливо людям із захворюваннями серцево-судинної системи, адже позитивно впливає на склад крові, оскільки містить у великій кількості ненасичені жирні кислоти, знижує рівень “поганого” холестерину.
Одержати жирну печінку можна при примусовій відгодівлі не лише гусей, а й качок. Для цього гусей відгодовують у середньому 21 тиждень, а качок - 18.
Відгодовують відібрану здорову птицю в три етапи. На першому, що триває 11 тижнів, молодняку створюють всі умови для повноцінного розвитку. Другий (підготовчий) період триває два тижні. Птиця при цьому їсть самостійно, але її обмежують у русі, залишаючи по 2 голови на 1 кв.м. Раціон складаються з 50 відсотків запареної кукурудзи, 20 відсотків кукурудзяної дерті та 30 відсотків білкових кормів. Годують гусей п’ять разів на добу. Добова витрата корму - 350-400 г. Третій період - примусова відгодівля. Починається вона з 13-го тижня. На цей час жива вага кожного птаха має складати не менше 4,5 кг. Щільність посадки птиці збільшують до 6 голів на 1 кв.м.