Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Індіанки та росіянки - найзнервованіші жінки


20.07.2011

Дослідники опитали 6,5 тисяч жінок із 21 країни. Лідерство в цьому списку дісталося Індії, де на свій стрес поскаржилися 87% респонденток, а 82% зазначили, що їм просто нема коли розслаблятися.
"Жінки зазначають, що відчувають себе спроможними досягти своєї мети та здобути те, чого хочуть, але в той самий час розширення цих можливостей призводить до додаткового стресу", - говорить віце-голова Nielsen Сьюзен Вайтінг.
Цікаво, що при цьому саме індійки виявилися найбільшими "шопоголіками". На запитання, що вони придбають на "вільні" гроші, якщо такі з'являться, 96% назвали одяг для себе. 77% витратили б їх на здоров'я та красу, а 44% радше купили б щось корисне з побутової техніки, пише Reuters.
На другому місці за ступенем напруженості жінок опинилася Мексика, де потерпають від стресу 74% опитаних.
Третю сходинку зайняла Росія з 69%, України ж у Топ-16, як не дивно, немає взагалі.
На четвертому місті знаходиться Бразилія, на п'ятому - Іспанія, на шостому - Франція. Сьому сходинку поділили між собою Південна Африка та Італія. До десятки також увійшли Нігерія, Турція та Велика Британія.
Заразом дослідники підрахували, жінки по всьому світі на 28% більше спілкуються в інтернеті, текстових повідомлень надсилають на 14% більше, а також частіше за чоловіків відвідують якісь інтернет-спільноти.
Більше половини респонденток, як у розвинених країнах, так і в країнах, що розвиваються, запевнили, що комп'ютери, мобільні телефони та смартфони змінили їхнє життя на краще.