Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кінець світу відкладається


29.11.2012

Українські вчені обговорювали можливість кінця світу 21 грудня і дійшли висновку, що все буде добре і Землі нічого не загрожує, повідомляє сайт міста Харків 057.ua. За одним із сценаріїв, Землі віщують зіткнення з таємничою планетою “Нубіру”. Інша версія говорить, що 21 грудня Земля буде проходити через галактичну “нульову смугу”. Згідно з пророкуванням тібетського ченця, практично на всю Землю опуститься повна темрява і тиша.

“До Землі ніщо не наближається і, отже, ми ні з чим не зіткнемося. Якби така ймовірність існувала, ми про це точно б знали. А те, що пишуть про кінець світу всілякі розумники, окрім як нісенітницею, я ніяк не можу назвати. У календарі Майя просто закінчився черговий історичний цикл. А наступний календар археологи ще, напевно, просто не знайшли. А що стосується тибетських ченців, світла й електрики, то... це дуже добре, що цей “чернець” знає, що таке електрика. А те, що він віщує, - фізично просто неможливо”, - розповів науковий співробітник Харківської астрономічної обсерваторії Геннадій Марченко.
Астрономи також упевнені, що 21 грудня нинішнього року не буде ніякого параду планет. Найближчий настане тільки в 2022 році. Тож кінець світу можна відкласти ще на 10 років. Водночас, якщо навіть виявлять “Нубіру”, то до нашої планети їй доведеться летіти не менш як 13 років, повідомляє УКРІНФОРМ.