Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Компроміс знайдено


10.07.2013

аграрно-економічний університет об’єднає три вузи

Хвилювання студентів Дніпропетровського агроуніверситету щодо реформування їхнього вузу
і злиття з двома академіями,напевно, сприяли тому, що минулого тижня у Кабміні за участю прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, голови Дніпропетровської облдержадміністрації 
Дмитра Колєснікова, ректорів трьох вишів було прийняте компромісне рішення.


ПРО ЦЕ на прес-конференції в інформагенції «Міст-Дніпро» розповів ректор агроуніверситету Анатолій Кобець.
- У Дніпропетровську буде створений аграрно-економічний університет, але не шляхом ліквідації трьох вишів, як передбачалось раніше, а шляхом приєднання до агроуніверситету митної та фінансової академії, - сказав А. Кобець.
За його словами в аграрно-економічному університету буде три самостійних структурних підрозділи зі своїми юридичними правами, рахунками. За кожним таким підрозділом буде збережено викладацький склад, який працює нині. Така модель реорганізації дозволить впродовж найближчих років органічно об’єднатись в Дніпропетровський аграрно-економічний університет.
Дещо оптимістичніше була налаштована ректор фінансової академії Наталія Редіна.
- Спочатку мова йшла про об’єднання митної та фінансової академій. Ми обговорювали це питання у колективі, зі студентами. І ніхто не був проти такого об’єднання. Але в результаті було ухвалено рішення щодо об’єднання трьох вузів на базі Дніпропетровського державного аграрного університету. Це, вважаю, теж непогано. Об’єднання вузів, вважаю, дозволить підвищити якість підготовки студентів.
Проректор митної академії (на сьогодні єдиного навчального закладу на теренах України, який готує фахівців-митників для України, Киргизстану, Азейбарджану, Вірменії, Грузії) Олександр Корх відзначив, що після реформування митна академія теж не втратить ні свій бренд, ні майновий комплекс, ні статус юридичної особи.
Як пояснили учасники прес-конференції, в аграрно-економічному університеті буде ректор та три директори академій чи інститутів (з назвою ще будуть визначатись).
- Початок реформування співпав з початком вступної кампанії. Яким чином це позначилось на аграрному університеті? – з таким питанням кореспондент «Сільських новини» звернувся до Анатолія Кобця.
- За перших два дні до нас надійшло всього 10-15 заяв від вступників,- відповів він. – Якщо порівнювати з минулим роком – це майже нічого, оскільки у 2012-му на цей час було вже подано сотні заяв. – Але, вважаю, ми наздоженемо ці показники. Адже аграрний університет живий, Дніпропетровщина – аграрна область в аграрній країні, якій потрібні аграрні фахівці.

Іван БОЙЧЕНКО.