Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Корисні напої


10.06.2020

Ніщо не може цілком замінити потребу нашого організму в простій воді. Це найнеобхідніше і найбільш корисне джерело вологи. Однак існують напої, які живлять наш організм ще й багатьма корисними речовинами.
ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ
Знижує ризик виникнення остеопорозу, раку, серцево-судинних захворювань. У зеленому чаї міститься багато флавоноїдів, поліфенолів і антиоксидантів, що захищають клітини від шкідливого впливу і нейтралізують вільні радикали. У чаї також міститься фтор, що зміцнює кістки і благотворно впливає на зуби. Калорії: 0.
 
М’ЯТНИЙ ЧАЙ
Допомагає справитися з розладом шлунка, полегшує кольки, поліпшує травлення. М’ята має протиспазматичну дію, знімає біль у м’язах та м’язову напругу. Калорії: 0
 
ГАРЯЧИЙ ШОКОЛАД АБО КАКАО
Поліпшує настрій і захищає від виникнення серцево-судинних захворювань. Какао багате на поліфеноли, що захищають клітини від дії вільних радикалів. 
Уживання гарячого шоколаду збільшує кількість гормону серотоніну, низький рівень якого негативно позначається на настрої. Калорії: близько 195 ккал у 250 г готового продукту і 115 ккал –  у порошковій суміші.
 
ТОМАТНИЙ СІК БЕЗ СОЛІ
Захищає від багатьох форм раку. Як відомо, продукти переробки свіжих помідорів містять ликопен у більшій концентрації, ніж самі плоди. Ликопен асоціюється зі зниженням ризику виникнення раку ротової порожнини, легень, шлунка, печінки, молочних залоз, шийки матки і прямої кишки. 
Крім того, ликопен захищає серце від впливу вільних радикалів, тим самим знижує ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. У 250 г продукту міститься 43 ккал.
 
ЖУРАВЛИНИЙ СІК
Запобігає захворюванню ясен, допомагає справитися з інфекціями сечовивідних шляхів. Однак у соку найчастіше міститься цукор, тому або вибирайте 100% сік без цукру, або вживайте не більш однієї склянки на день. У 250 г продукту – 140 ккал.
 
АПЕЛЬСИНОВИЙ СІК
Вітамін, що міститься в соку, підвищує імунітет, захищає від багатьох хвороб, серед яких катаракта та рак. 
Апельсиновий сік –  невичерпне джерело фолієвої кислоти, необхідної для запобігання дефектів розвитку плоду. У 250 грамах продукту - 115 ккал.