Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Користь господарського мила


22.04.2016

Найнатуральнішим косметичним засобом можна назвати господарське мило. Тільки не ароматизоване, а просте, виготовлене за ДCТ, на якому зазначені цифри 72%. Розкажемо трохи про користь господарського мила для вашої краси.

ДЛЯ ВОЛОССЯ

Господарське мило допомагає впоратися з такими проблемами волосся, як лупа, ламкість, січення кінчиків.

Мити голову треба мильним розчином. Якщо намилювати волосся безпосередньо шматком мила, ви ризикуєте його пересушити.

У невеликий тазик налийте 2 склянки гарячої води та натріть туди на великій тертці трохи господарського мила. Перемішайте, збийте піну.

Якщо волосся дуже брудне, спочатку вимийте його із шампунем. Якщо ні, просто намочіть голову і нанесіть мильний розчин. Помасажуйте корені волосся протягом хвилини, після чого ретельно промийте пасма. Після миття обов’язково прополощіть волосся оцтовим розчином (1 ч.л. оцту (6-9%) на 1 л прохолодної води). Якщо цього не зробити, може постраждати його структура. Оцет найкраще використовувати яблучний, натурального бродіння. Він не тільки видалить залишки мила, але й оздоровить волосся.

Для одержання максимального лікувального ефекту добре додати в розчин для ополіскування 2-3 ст. л. трав’яного настою. При випаданні волосся допоможе шавлія, при лупі - череда, при надмірній жирності - кропива.

Як і будь-який інший косметичний засіб, господарське мило неоднаково впливає на різні типи волосся. Спочатку спробуйте використовувати його в невеликих кількостях. Крім того, воно не підходить для миття пофарбованого волосся (якщо ви застосовуєте хімічні барвники). А от натуральні фарби (хна, басма, цибульна лушпайка і т.д.) відмінно з ним «дружать».

ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ

Помічено: господарське мило прекрасно підсушує прищики. Якщо у вас є схильність до шкірних висипань, спробуйте двічі на тиждень умиватися з господарським милом. Після процедури обов’язково нанесіть живильний крем, що підходить вашому типу шкіри. Шкіра обличчя буде гладкою, підтягнутою, висипання зникнуть.

Гарний ефект дасть щоденна маска. Курс лікування - 2 тижні. У невелику ємкість натріть на великій тертці трохи господарського мила. Додайте теплої води, збийте в піну за допомогою помазка для гоління. Візьміть 1 ст. л. піни «з гіркою», додайте до неї 1 ч. л. дрібної солі, гарненько перемішайте. Нанесіть цю масу на проблемні ділянки на півгодини. Після змийте теплою водою.

Важливо! Від прищиків господарське мило дійсно допомагає, але поки не усунута першопричина, вони будуть з’являтися знову й знову. Якщо висипання - ваші постійні «гості», краще пройти обстеження у лікаря.

МАСКА, ЩО ОМОЛОДЖУЄ

Вона готується на основі господарського мила. Масочка очищає, воложить і живить шкіру, звужує розширені пори, розгладжує дрібні зморщечки. Не маска, а чудо!

Змішати білки 2 яєць із 2 ст. л. мелених у кавомолці вівсяних пластівців, 2 ч. л. меду й 1/2 ч. л. персикової олії (вона продається в аптеці). Усе це додати в мильний розчин, перемішати, а потім нанести на обличчя. Тримати хвилин 20, потім змити теплою водою й прополоскати прохолодною.

Вирішивши скористатися маскою, до складу якої входить господарське мило, пам’ятайте, що готувати її потрібно безпосередньо перед застосуванням. Поки маска буде на обличчі, за можливістю зберігайте його нерухомість. Змивайте маску легкими рухами, не розтягуючи шкіру. Після застосування обов’язково нанесіть живильний крем.

ДЛЯ ТІЛА

Дуже ефективні лазневі процедури з господарським милом - шкіра очищається і починає буквально сяяти зсередини.

Опустіть березовий віник у таз із окропом, додайте гарячий мильний розчин, почекайте 10 хвилин. Потім злегка підсушіть віник над кам’янкою. Усе, можна використовувати його за призначенням!