Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кращі громади


09.09.2020

Першотравенська, Богданівська, Слобожанська, Троїцька та Миколаївська ОТГ Петропавлівського району потрапили до десятки кращих громад України. Рейтинг склали експерти Програми U-LEAD з Європою. Аналізували фінансові показники за перше півріччя 2020-го. Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Петро Лашин.
 
«Загалом експерти проаналізували фінансові показники бюджетів 872 громад України. Їх поділили на п’ять груп в залежності від кількості населення. Незважаючи на виклики цього року, ОТГ Дніпропетровщини утримують лідерські позиції в своїх групах – п’ять громад увійшли до ТОП-10 кращих,  – зазначив Петро Лашин. – В рейтингу друге місце посіла Першотравенська ОТГ, 4 – Богданівська, 7 – Слобожанська та Троїцька, 9 – Миколаївська».  
Громади оцінювали за сімома показниками. Зокрема, громади області мають найвищі серед ОТГ України показники доходів в розрахунку на одного мешканця. У Троїцькій громаді – це 18,5 тис. грн, у Слобожанській – 11,4 тис. грн, у Вербківській – 8,3 тис. грн. Ці ОТГ – лідери й за видатками.