Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Країна жнивує


20.07.2011

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк перевірив хід збиральних робіт в Одеській області. Прогнозований валовий збір зерна в регіоні - 2 млн. 802 тис. тонн. Уже намолочено 2 млн. 323 тис. тонн зерна.
«У цілому по Україні врожайність на 17% вище, ніж минулого року. Така аналітика дає право нам очікувати досить хороший врожай, особливо ранніх зернових. Станом на 20 липня в Україні зібрано 15 млн. тонн зернових», - повідомив під час робочої поїздки на Одещину Микола Присяжнюк.
За словами очільника Мінагрополітики, це дасть можливість уникнути ажіотажу, який спостерігався минулого року.
«Паралельно уряд виділив 5 млрд. грн., щоб Аграрний фонд закупив зерно в резерв, аби мінімізувати вплив держави на регулювання як цінової політики на зерно, так і на вільну торгівлю зерновими», - нагадав міністр, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Свій перший мільйон
отримала і Дніпропетровщина. Жниварів привітали Президент Віктор Янукович та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

“Цим досягненням ви в черговий раз засвідчили свій професіоналізм та відданість хліборобській справі”, - говориться в президентському вітанні.