Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кубок - покровцям


22.11.2017

Цього разу у фіналі Кубку обласної організації ФСТ «Колос» АПК України з футзалу на призи газети «Сільські новини» ФК «Перемога» з Покровщини здолав команду «Збірна 80-х» з Васильківщини. 
Всього ж поборотися за звання переможця до  спорткомплексу корпорації «Агро-Союз» приїхали футболісти шістьох команд-переможців відбіркових змагань – «Енергетик» (Апостолівський район), «Агро-КМР» (Павлоградський район), «Богданівське» (Межівський район),  «Петропавлівка» (Петропавлівський район), «Збірна 80-х» (Васильківський район), «Перемога» (Покровський район).
Перша гра за участю ФК «Богданівське»  та ФК «Петропавлівка» стала досить видовищною, оскільки обидві команди показали високу майстерність. Однак, петропавлівці перемогли з рахунком 5:2. Справжньою сенсацією кубкових змагань стала впевнена гра васильківської команди «Збірна 80-х» та її капітана Андрія Кузьменка, на рахунку якого  три голи у ворота суперників, два з яких він забив лівою ногою у дев’ятку. До речі, Андрій Кузьменко очолює Васильківську районну організацію ФСТ «Колос».
«Після того, як в районі утворилися Васильківська та Миколаївська об’єднані територіальні громади, - сказав він, - роль районної колосівської організації вийшла на інший рівень. А тому дуже хотілося, аби у штатному розкладі новоутворених ОТГ з’явилися посади інструкторів-методистів з фізичної культури і спорту. Адже у наших селах традиційно займаються багатьма видами спорту широкі верстви населення. Цю важливу для селян роботу і координує товариство «Колос». 
Як повідомив Андрій Кузьменко,  колосівські спортсмени-аматори лише цьогорік взяли у часть у близько 60 сільських, районних, обласних змаганнях. Найбільш масовим видом спорту у районі є футбол. У зимове міжсезоння, впродовж січня-лютого пройде вже другий чемпіонат з футзалу, присвячений пам’яті загиблих земляків - учасників АТО, ініційований головою районної державної адміністрації Сергієм Літвіновим. 
«Ми раді, що більше 170 чоловіків вже повернулися із зони проведення АТО, виконавши свій громадянський обов’язок, - повідомив А. Кузьменко. – Водночас, ми глибоку сумуємо, що троє наших земляків  – Артем Скалозуб, Роман Карась та Максим Іванов, на жаль, загинули, захищаючи наше мирне життя».
Як відзначив голова ОО ФСТ «Колос» АПК України Микола Берест, майстерність сільських футболістів щороку зростає. Микола Миколайович, який, до речі, у свій час закінчив училище олімпійського резерву і займався професійним футболом, нагородив разом із головним редактором газети «Сільські новини» переможців змагань Кубками та медалями і побажав їм нових звершень і перемог.
На знімку: переможці Кубку ФСТ «Колос» на призи газети «Сільські новини» ФК «Перемога» Покровського району  (капітан Андрій Петренко).