Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 1.02.2018


01.02.2018

Смачне сало

Один кг сала, 5 ст.л. солі, 1,5 л води, 4 лаврових листки, головка часнику, 6 горошин чорного перцю, 2 жмені цибулиння, мелений червоний перець за смаком.
Сало нарізати шматками. На дно каструлі викласти половину цибулиння, зверху - сало. Зверху посипати цибулинням, додати лавровий лист і перець. Сіль розчинити в холодній воді і залити сало. Довести до кипіння. Варити 30 хвилин до м’якості сала. Коли звариться, залишити настоюватися на 12 годин. Потім сало дістати з каструлі. Обсушити і натерти часником і червоним перцем.
 
Салат з крабовими паличками
Упаковка крабових паличок, 3-4 варених яйця, 100 г вареного рису (4-5 ст. ложки сухого), баночка консервованої кукурудзи, невелика цибулина, майонез, сіль, паприка, пачка желатину. 
Для прикраси:  відварна морква, кілька зерен кукурудзи, листя салату. 
Салат готується звичайним способом: крабові палички, яйця і цибулю дрібно нарізати. Додати охолоджений рис і злиту кукурудзу. Посолити, додати паприку. Желатин розвести за інструкцією. Змішати з майонезом. Суміш додати у нарізані інгредієнти і ретельно перемішати.  Викласти у форму. Поставити в холодильник. Після застигання перевернути на блюдо. 
 
М'ясний рулет «Слобожанський»
1-1,5 кг  свинячої лопатки, маслинова олія, сіль і чорний перець (мелений) - за смаком, 2 ст. ложки шавлії, 2 ст. ложки розмарину, 3 ст. ложки апельсинової цедри, 6 зубчиків часнику, 2 ст. ложки насіння кропу. 
 М’ясо промийте під струменем води. Зробіть один глибокий надріз на відстані кілька сантиметрів від краю. Розгорніть його по зрізу. Зробіть глибокий надріз паралельно столу. Далі зробіть косі надрізи там, де шар ще більш товстий. Це потрібно для того, щоб м’ясо краще промаринувалося. Змажте м’ясо маслиновою олією, посоліть його. Посипте шар перцем, насінням кропу, здрібненим розмарином, а також шавлією. Подрібніть часник. Посипте м’ясо ним і цедрою апельсина. Тепер акуратно згорніть щільний рулет. Посипте сіллю і спеціями, що залишилися, згорнутий рулет. Перев’яжіть його мотузкою й відправте в холодильник. Залишіть його там на 3-4 години, а краще - на ніч. При цьому покладіть його на решітку. Виставте температуру духовки на 230°C. Змажте форму для запікання маслиновою олією. Також збризкайте олією і саме м’ясо. Відправте в духовку на 20 хвилин. Після зменште температуру в духовій шафі до 120°C і запікайте ще 60 хвилин. Накрийте рулет фольгою ще на 10 хвилин.
.