Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 11.07.2019


13.07.2019

 Зелені волоські горіхи в цукрі 
1 кг зелених волоських горіхів, 800 г цукру. 
Молоді зелені плоди волоського горіха проколоти товстою голкою в декількох місцях і вимочити у воді протягом 14 днів, щоденно змінюючи воду вранці і ввечері. Потім горіхи зварити і відкинути на друшляк. Коли вони просохнуть, покласти їх в густій цукровий сироп, закип’ятити і залишити на 12 годин, після чого ще раз довести до кипіння. Якщо через добу сироп буде рідкий, слід закип’ятити його з горіхами втретє. Гарячі горіхи розкласти в чисті сухі банки, залити сиропом, щільно закрити і поставити на добу в тепле місце. 
 
Варення з ядер зелених горіхів 
1 кг очищених зелених волоських горіхів, 1 кг цукру, 5 г лимонної кислоти. 
Взяти горіхи молочно-воскової ступеня зрілості і пров’ялити на сонці кілька днів. Потім очистити шкірочку до білого ядра і відразу ж опустити в розчин лимонної кислоти для збереження кольору. Потім горіхи вийняти, воду довести до кипіння і знову опустити в неї горіхи на 7-10 хвилин, після чого швидко охолодити. Приготувати цукровий сироп, залити ним підготовлені горіхи і відставити на 8 годин. Потім варити до готовності 40-60 хвилин. Розфасувати у скляні банки в гарячому вигляді і закупорити. 
 
Наливка «Вишняк»
Трилітрову банку заповнити стиглими вишнями таким чином: почергово шар вишень, шар цукру. У результаті буде три шари вишень і три шари цукру. Закрити  це марлею і поставити у тепле місце (на сонце). Коли верхній шар цукру розчиниться в утвореному вишневому соку, доповнити банку новими вишнями і зверху знову присипати цукром. Коли банка наповниться соком так, що покриє всі вишні, залишаємо для бродіння.
Через 20-25 днів після бурхливого бродіння все це «закріплюємо» спиртом (горілкою). Доливаємо 0,7-1 л горілки. Через 10-15 днів зливаємо, проціджуємо, закупорюємо і відправляємо на зберігання до холодильника або в холодне темне місце. А вишні, які під дією спиртного стають твердими, можна також споживати.