Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 19.03.2020


19.03.2020

Прісна перепічка з картоплею
700-800 г борошна, 350 мл молока, 3 яйця, 800 г картоплі, 150 г  вершкового масла, кріп (свіжий), сіль, цибуля ріпчаста (велика).
Дрібно ріжемо цибулю, пасеруємо її на вершковому маслі. Ріжемо дрібно кріп. Варимо картоплю з додаванням солі, робимо пюре, додаємо пасеровану цибулю, кріп, 50 г вершкового масла, 100 мл молока. Змішуємо усе. Начинка готова. У молоко додаємо яйця, трохи солі й борошно. Вимішуємо тісто. Воно виходить еластичним і слухняним. Тонко розкочуємо тісто. Вирізаємо однакові кружечки діаметром близько 18 см і складаємо на тарілку, не забуваємо пересипати борошном, щоб не злиплися.
Готові коржі обсмажуємо на сухій сковороді, без додавання будь-якого масла! Перепічка покриється пухирцями, і на ній з’являться золотаві крапки – значить готово!
Обсмажені коржі зверху змазуємо пряженим вершковим маслом. На обсмажений, змазаний маслом корж, викладаємо начинку з картоплі до середини. Корж з начинкою складаємо навпіл і зверху змащуємо маслом.
 
Паштет з квасолі з грибами 
Візьміть склянку червоної квасолі, 200-300 г будь-яких відварених грибів,  цибулину, половину пучка кінзи або петрушки, 2 ст. ложки олії, сіль, перець за смаком,  чайну ложку цукру
Квасолю замочіть на ніч у великій кількості води. Вранці воду злийте, залийте нову, поставте на вогонь і варіть до готовності (а можна через 15 хвилин воду злити, знову залити холодною водою, додати цукок-пісок і варити до готовності).
Цибулю поріжте, обсмажте до м’якості. Додайте гриби, все посоліть, поперчіть і готуйте на повільному вогні хвилин 5. Потім остудіть.
Відварену квасолю із зеленню і олією подрібніть у блендері і збийте в ніжне пюре. Додайте гриби і знову подрібніть, але так, щоб невеличкі шматочки грибів відчувалися при їді. Якщо потрібно, додайте сіль і перець за смаком. 
Підсушіть в тостері злаковий хліб або хліб з висівками, чи будь-який інший хліб і готуйте бутерброди.