Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 20.06.2019


21.06.2019

Торт «Тропіканка»
Тісто:  скл. води, 150 г маргарину, 0,5 ч. л. солі, 2 скл. борошна, 6 яєць. Крем:  л молока,  склянка цукру, яйце, 300 г вершкового масла,  пакетик ваніліну, 2 ст. л. коньяку, 4 ст. л. борошна з гіркою.
Будь-які фрукти для начинки і прикраси (ківі, банани, персики й апельсини) і желе для тортів (2 пакетики).
Скип’ятити склянку води з маргарином і сіллю, додати борошно, перемішати, трохи остудити й додоти по одному 6 яєць.
Малюємо на двох аркушах пергаменту олівцем за розміром блюда, на якому плануєте подавати, контур. Малюємо решітку 3х3 см, одну з прямими клітинами, іншу - з косими. Кількість тіста розрахована на товщину контуру 3-3,5 мм і розмір торта приблизно 35х25 см. Пергамент змастити олією. Тісто перекласти в кульок. Пергамент перевернути малюнком униз і обвести контур тістом. Товщина смужки - 3 мм. Випікати 4 коржі: 2 прямих, 2 косих.
Випікати при 180°С до золотавого кольору, протягом 20-25.  Готуємо заварний крем: скип’ятити 3/4 молока зі склянкою цукру, влити, постійно помішуючи, збиту суміш з борошна, молока і яйця. Варити до загустіння. 
Як охолоне, збити міксером розм’якшене масло з ваніліном і коньяком. Збираємо торт: на блюдо для подачі викладаємо перший корж і заповнюємо порожнечі між решіткою нарізаними фруктами, промащуємо кремом.Далі: корж-фрукти-крем. Верхній корж змазати кремом без фруктів, розкласти на ньому тонко нарізані часточки будь-яких фруктів і залити желе для тортів. Залишити на ніч просочитися в холодильнику.
 
М’ясний рулет
Шматок свинячої грудинки, 2 ч. л. цукру, італійські трави, перець чорний, сіль - за смаком.
 Тонкий шматок свинячої грудинки промити, зняти шкіру і просушити паперовими рушниками. Сіль змішати з цукром і щедро натерти підготовлене м’ясо, посипати сумішшю трав і чорним перцем. Покласти м’ясо в щільний пакет і відправити в холодильник на 1 тиждень. Пакет регулярно перевертати. Через 7 днів шматок грудинки промити під проточною водою, просушити і знову посипати з усіх боків перцем і травами. Перевернути підготовлений шматок жирною стороною вниз, щільно згорнути в рулет, щоб не було повітря усередині (повітря сприяє появі небажаних організмів) і акуратно закріпити шпагатом. Обгорнути підготовлений рулет у кілька шарів марлі й закріпити знову шпагатом. Підвісити панчетту на 2 тижні в прохолодному сухому приміщенні (ідеальні умови - t 8-15°С, вологістю 60%). Рулет можна підвісити й у холодильнику, але строк дозрівання збільшиться до 3-х тижнів.