Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 26.05.2023


26.05.2023

Галушки полтавські 
Для приготування знадобиться: дві курки, чотири цибулини, морквина, корінь петрушки, 400 г борошна, яйце, склянка кефіру, столова ложка вершкового масла топленого, столова ложка олії, перець чорний горошком, сіль, лавровий лист, зелень кропу, петрушки.
Приготування. Для початку необхідно розрізати обидві курки на шматки і варити їх до появи піни. Бульйон злити.
Після цього шматки курки залити окропом, додати дві дрібно нарізаних цибулини, дрібно рубаний корінь петрушки і перець за смаком, варити до повної готовності курки. Шматки курки вийняти, видалити кістки і повернути м’ясо назад в каструлю.
Приготувати засмажку: дві цибулини дрібно порізати, моркву натерти, спасерувати з ложкою олії. 
Зажарку додати в бульйон з курячим м’ясом. Покласти лавровий лист, варити 5 хвилин, додати галушки, варити до їх спливання. Галушки готуються так: розбити в борошно яйце, вершкове масло і частину кефіру, замісити тісто. Якщо тісто дуже круте – додати ще кефіру. Розкатати в довгу ковбаску, товщиною в півтора пальця, порізати на шматки довжиною 2 см, краще навскіс. Сіль і дрібно рубана зелень додається безпосередньо перед вживанням.
Картопелька «Швидка»
Три картоплини, два яйця, сіль, перець, приправи – за смаком, олія для смаження. Картоплю чистимо, миємо і тремо на велику тертку. Додаємо яйця, сіль, перець, приправу. Добре вимішуємо. На розігріту сковороду викладаємо картопляно-яєчну суміш тонким шаром по всьому діаметру сковороди, тобто як млинчик. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.