Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 3.08.2017


02.08.2017

КИЇВСЬКИЙ ТОРТ

5 яєць, по склянці борошна і цукру, ванілін добре збити міксером. На мало­му вогні спекти бісквіт.Чотири яєчних  білки збити з 1,5 склянки цукрової пудри, поступово підсипаючи її по чайній ложці, до густої піни. Додати подрібнені підсмажені горіхи. Вистеливши форму пергаментним папером, викласти ложкою збиті білки, розрівняти поверхню. Суши­ти 1,5 години на мінімальному вогні, ні в якому разі не відкриваючи духовку, щоб не сіло безе. Для крему збити пачку масла та банку згущеного молока (якщо немає - масло з цукром чи цукровою пудрою). Бісквіт розрізати навпіл. Перемастити кре­мом, посередині викласти безе, верх та боки торта теж змастити кремом. 
 

СИРНА ЗАПІКАНКА

 3 яйця, банка згущеного молока, 500 г сиру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (без гірки), щіпка солі.
Яйця збити міксером до пишного стану, поступово вливаючи згущенку. Додати сир, крохмаль і сіль, ретельно все розмішати. Вилити отриману масу в змащену маслом форму й випікати в розігрітій до 160°С духовці до рум’яної скоринки близько 50-60 хвилин.
Запіканка виходить дуже ніжною, а за консистенцією нагадує французький крем-карамель.
 

СИРНІ КЕКСИ

Сир твердий - 160 г, яйце, борошно - 4 ст. л., кефір 2,5% (можна кислий) - склянка 200 мл, сода - 1/2 ч. л.,  зелень кропу.
Натерти сир на невеликій тертці. Додати в сир яйце і перемішати. Далі влити кефір, всипати порізаний зелений кріп та перемішати. 
Борошно із содою просіяти в сирно-кефірну масу і добре перемішати. Дати тісту постояти хвилин 20-30 для того, щоб воно зійшло. Після чого розкласти по формочках (якщо формочки не силіконові або не тефлонові, змазати їх олією) і випікати в гарячій духовці 25-40 хвилин при 220-240°С градусах до утворення рум’яної скоринки зверху.
 

ТОРТ «ВІКТОРІЯ»

70 г вершкового масла, склянка цукру, 3 яйця, 2 столові ложки меду, 2 чайні ложки горілки, сода, 3 склянки борошна. Ставимо миску на водяну баню, роз­топлюємо в ній масло, додаємо цукор, яйця й помішуємо, щоб не загускло, доки цукор розчиниться. Потім додаємо мед, горілку, погашену оцтом соду. Маса має збільшитися удвічі. Додаємо борошно, вимішуємо тісто й виносимо на холод на 2 години. Потім ділимо його на 10 частин, кожну розкачуємо і випікаємо. Охо­лоджений торт прикрашаємо кремом.
Крем: 0,5 л сметани, склянка цукру, пакетик ваніліну.