Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 03.10.2013


03.10.2013

Індичий суп з манними галушками
300 г індичої грудинки, 2 яйця, 7-8 ст. л. манної крупи, морквина, цибулина, корінь пастернаку, корінь петрушки, маленький корінь селери, червоний перець, зелень петрушки.
Покласти порізану грудинку в 5-літрову каструлю, залити водою. Коли закипить, зняти піну і варити на повільному вогні до готовності. Потім додати порізані овочі.
Посолити, влити 2 ст. л.олії, накрити кришкою і варити на повільному вогні.
У цей час приготувати манні галушки. Розбити в миску 2 яйця, добре розмішати із щіпкою солі. Додати манку і перемішати до однорідного стану. Якщо тісто вийшло дуже густим, можна додати ложку бульйону. Якщо ж воно недостатньо густе, додати ще чайну ложку манної крупи.
Коли овочі будуть готові, час додавати галушки. Для цього столовою ложкою візьміть тісто і опустіть в суп так, щоб вони не злиплися. Варити на повільному вогні близько 15 хв. до готовності галушок. Наприкінці додати зелень петрушки.

Риба в клярі
500 г філе риби (тріски), сіль, перець, лимон, олія для фритюру.
Для кляра: 0,5 скл. крижаної мінеральної води, 0,5 скл. борошна, яйце, щіпка солі.
Розмішати яйце із сіллю і половиною води, додати борошно та добре перемішати. Тепер потроху додаємо мінеральну воду і добре розмішуємо, поки консистенція кляру не буде середньою між млинцевим тістом і тістом для оладок.
Розрізати філе риби невеликими шматочками, натерти сіллю і перцем за смаком, збризкати соком лимона, залишити на деякий час помаринуватися.
Олію гарно розігріти. Рибу, якщо вона стала вологою, підсушити паперовим рушником. Шматочок риби занурити в кляр і відразу ж відправити в сковороду з киплячою олією. Смажити 3-5 хвилин на середньому вогні. Готові шматочки вийняти із фритюру і розікласти на решітці або паперовому рушнику, дати стекти надлишкам олії.
У випадку, якщо кляр занадто сильно стікає з риби, можна перед тим, як занурити шматочки риби в кляр, запанірувати їх у борошні.

Сирні рогалики
200 г сиру (5%), 200 г вершкового масла, 200 г сметани (20-25%), 2,5-3 скл. борошна, яйце, 100 г цукру, 1 ч. л. розпушувача.
З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, охолодженим вершковим маслом, натертим на тертці, і яйцем. Перетираємо в крихту. Додаємо сир, цукор, сметану. Вимішуємо тісто. Розкочуємо його колами товщиною 4-5 мм. Ріжемо на сегменти, розкладаємо начинку (варення з горіхами) на кожний сегмент.
Скручуємо в рогалики. Укладаємо на лист, покритий пергаментом, змазуємо жовтком. Випікаємо 20 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.
Рогалики дістаємо, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою та кунжутним насінням.