Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 04.04.2013


04.04.2013

Котлети капустяні
500 г капусти, 2 столові ложки манної крупи, 2 столові ложки мелених сухарів, сіль за смаком, 3 столові ложки олії, 0,5 склянки води.
Капусту дрібно нарізати, покласти в каструлю, додати воду, 1 ст. ложку олії і тушкувати до напівготовності. У киплячу масу всипати манну крупу, варити, безперервно помішуючи, 10-15 хвилин, злегка остудити, посолити, розмішати й остаточно остудити. Сформувати котлети овальної форми, запанірувати у сухарях та обсмажити.

Пісні пельмені з грибами
Тісто: борошно - 2 склянки, окріп - 2/5 склянки, рослинна олія - 4 столові ложки.
Начинка: сухі білі гриби - 20 штук, гречана каша - 1 склянка, олія - 4 ст. ложки, цибулина - 1 штука.
Відвар: вода - 0,5 л, лавровий лист - 3 штуки, перець чорний горошок - 4-5 штук, часник - 2-3 зубчики, зелень петрушки.
Тісто: в соняшникову олію залити крутий окріп, всипати в цю суміш борошно і швидко замісити тісто, гарненько розім’явши його руками, а потім розкачати в дуже тонкий пласт, не підсипаючи при цьому борошна, оскільки це тісто не прилипає до дошки.
Розкачане тісто нарізати квадратами 5х5 см, покласти на кожен шматочок начинки і сформувати пельмені. Підготовка начинки. Гриби відварити в воді, відвар злити в окремий посуд, а гриби дрібно посікти і обсмажити в олії з цибулею, перемішати з кашею і добре розім’яти в однорідну масу.
Лист або сковороду змастити маслом, покласти на неї одним шаром пельмені і запекти в духовці на помірному вогні протягом 12-15 хвилин. Потім перекласти пельмені в горщик, залити гарячим грибним відваром, посолити, додати спеції і поставити на 15 хвилин у духовку.