Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 04.11.10


07.11.2010

Котлетки картопляно-м’ясні.

У миску викласти курячий фарш, туди ж - потерти на терці цибулю, часник і картоплю. Додати пару яєць. Добре вимісити. Сформувати котлетки. Обваляти кожну в манній крупі. І посмажити на сковороді, в олії. Котлетки ці не пригорають. Дуже красиві на вигляд. Смачні й економні.

Крекери.

Купіть звичайні вафельні листи. На лист покладіть картопляне пюре, що залишилося від сніданку, або м’ясний фарш (чи змішайте їх разом), згорніть рулетиком. Поріжте кожен рулетик на кружечки, киньте їх у розігрітий жир. Вони набрякають під час смаження і виходять смачні, апетитні кульки, які можна заправити сметаною.

Швидкий форшмак.

Філе оселедця, 100 г вершкового масла, сиру цибулину і кисле яблуко перекрутити через м’ясорубку, викласти в невелику салатницю і поставити в холодильник.

Торт “Наполеон класичний”.

250 г маргарину, 3-4 склянки борошна, 100 г води, 1 ч. ложка оцту, 700 г молока, 100 г цукру, 100 масла вершкового, 3 яйця, пакетик ванільного цукру.
З м’якого маргарину, борошна, води і оцту замісити тісто. Розділити його на 7-8 кульок і поставити на 40 хв. у холодильник. Зварити заварний крем. Потім випекти коржі й перемазати їх кремом, поставити у холодильник на 2 години.
Крем: 3 жовтки, 2 ст. ложки борошна і півсклянки цукру розтерти у мисочці, додати трохи молока. Решту молока довести до кипіння і обережно влити до нього раніше приготовану суміш. Варити до загустіння. В охолоджений крем додати м’яке вершкове масло.

Пиріг “Крихти під снігом”.

Для тіста: 2 жовтки, 0,5 склянки цукру, ванілін, 200 г м‘якого маргарину, 0,5 склянки крохмалю, 2,5 склянки борошна, 0,5 ч.л. погашеної оцтом соди. Для начинки: 500 г густого варення, 2 білки, 3 ст. ложки цукру.
Жовтки розтерти з цукром, додати, помішуючи, маргарин, соду, крохмаль і борошно. 1/3 тіста розділити на маленькі кульки й поставити в морозилку. Решту тіста викласти на деко, розрівняти, зробити бортик. Викласти рівномірно варення. Тісто з морозилки натерти на терці по всій поверхні варення. Випікати в нагрітій до 180-220оС духовці 15-20 хв. У цей час збити білки з цукром і за пару хвилин до закінчення випікання викласти їх на пиріг.