Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 05.04.2012


05.04.2012

Котлети по-кіровоградськи. 400 г яловичої печінки, 2 цибулини, морквина, 1 корінь пастернаку, 4 ст. ложки гречки, сальник свинячий, перець чорний горошком, лавровий лист, сіль за смаком.
Печінку відварити у підсоленій воді з цибулею, морквою, пастернаком, лавровим листом, перцем, з відвареними овочами пропустити через м‘ясорубку. З гречки приготувати розсипчасту кашу. Підготовлені продукти з‘єднати і вимішати, зробити коржі. Сальник розстелити на обробній дошці, зрізати зайвий жир, розрізати на плоскі шматки і загорнути коржі фаршу, смажити на жирі.
Мариновані шампіньйони. 500 г шампіньйонів, 5 ст. ложок олії, 5 ст. ложок води, 2 ст. ложки оцту, 1 ч. ложка солі, 1 неповна ч. ложка цукру, 10 горошин чорного перцю, лавровий лист, 2-3 великих зубки часнику.
Гриби помити, великі порізати на половинки або четвертинки, дрібні залишити як є. Часник нарізати на четвертинки. Скласти всі інгредієнти в каструлю і довести до кипіння. Кип’ятити 3-4 хв. на слабкому вогні, винести на холод і тримати 2-3 год. у маринаді. При подачі на стіл можна посипати кропом.
Грибочки виходять дуже смачними - кислота, сіль і цукор в маринаді добре збалансовані. Ця чудова закуска може зайняти місце як на обідньому, так і на святковому столі.
Салат з локшиною та шинкою. 100 г вареної локшини, 100 г шинки, 50 г консервованої кукурудзи, 50 г горошку, 2 солоних огірка, зелень цибулі та петрушки, майонез, перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Шинку та огірки нарізати кубиками, подрібнити зелену цибулю та петрушку. Все змішати з локшиною, додати горошок, кукурудзу і зелень, поперчити, посолити і заправити майонезом.