Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 05.05.2011


05.05.2011

Куліш. Куряче стегенце, 4-5 картоплин, 2 морквини, 2 цибулини, 150 г пшона, 2 яйця, маленький шматочок сала.
Зварити бульйон, вийняти м’ясо, розділити на маленькі шматочки і покласти назад у каструлю. Посолити за смаком. У киплячий бульйон додати нарізану кубиками картоплю. Поки вона вариться, зробити засмажку. На салі підсмажити натерту моркву і дрібно нарізану цибулю. Пшоно промити і засипати в каструлю. Потім додати туди засмажку і варити до готовності пшона. Коли все готово, яйця розбити у мисочку, розбовтати виделкою і вилити тоненькою цівкою у киплячий суп. Якщо є копченості, їх можна трохи додати. І зелень не завадить.
Салат “Весна”. 3 свіжих огірка, 3 помідори, 200 г твердого сиру, відварене куряче філе, варене яйце, 0,5 банки кукурудзи, 3 ст. л. зеленого консервованого горошку, зелена цибуля, пачка майонезу, зелень петрушки для прикраси.
На плоску тарілку викласти шарами всі продукти, не дуже дрібно порізані, покриваючи сіткою майонезу: огірок - твердий сир – помідор – курятина - дрібно посічена зелена цибуля - потерте яйце - кукурудза і горошок. Прикрасити гілочками “білої акації”з дрібно потертого твердого сиру!
Салат бажано з‘їсти в день приготування,тому що він дуже соковитий.
Запіканка з ревеню. Очистити, обмити, нарізати кубиками 1 кг ревеню, скласти у змащену олією каструлю з вогнетривкого скла або форму з високими бортиками, додати 200 г цукру, розмішати.
Тісто готується так: 100 г маргарину, 4 жовтка, 100 г борошна і стільки ж крохмалю, півсклянки молока та дрібку соди, погашеної оцтом (або розпушувач для тіста), вимішати до однорідної маси. Приготованим тістом залийте ревінь і запікайте 45 хв. за температури 180 градусів.
При подачі на стіл переверніть запіканку ревенем наверх і посипте цукровою пудрою.