Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 06.04.2017


05.04.2017

Салат з кукурудзою

250 г відварної яловичини, 4 яйця, банка консервованої кукурудзи, пучок зеленої цибулі, пучок суміші петрушки та кропу, 3 ст. ложки з верхом майонезу, сіль, перець.Для прикрашення: 2 яйця, зелене яблуко, кетчуп.Яйця круто відварити, остудити, очистити від шкаралупи, нарізати кубиками разом з яловичиною. Цибулю та решту зелені промити, подрібнити. З’єднати підготовлені інгредієнти, додати сіль, перець і 1/2 банки кукурудзи. Заправити салат майонезом, добре перемішати. Викласти його на тарілку гіркою, присипати кукурудзяними зернами. Верх прикрасити розрізаними навпіл яйцями, скибочками яблука та краплею кетчупу.

Рулет м’ясний з грибами

500 г філе яловичини, 3-4 варених яйця, 150 г варених грибів; 4 зубки часнику; 3 ст. ложки томатного пюре, сіль і перець за смаком, олія для смаження.М’ясо гарно відбийте, посоліть, поперчіть і сформуйте у вигляді шару товщиною 1,5-2 см. Викладіть на нього здрібнені гриби, часник (попередньо порізаний смужками), половинки варених яєць, обережно загорніть рулетом і перев’яжіть. Потім покладіть у змазаний олією сотейник, змажте зверху томатним пюре і поставте в розігріту до 160 градусів духовку хвилин на 40.

Кролик у сметані

Кролик – 1 кг, часник – 20 г, борошно – 50 г, свинячий жир – 100 г, сметана – 200 г, лавровий лист, сіль, перець за смаком.Підготовлену тушку кролика натерти сіллю, часником, розрізати на шматки, обваляти в борошні і підсмажити на свиному жирі до напівготовності. М’ясо скласти в каструлю, додати сіль, перець, лавровий лист, воду, сметану і тушкувати до готовності.  Подавати з відвареною картоплею, поливши соусом, в якому тушкувався кролик.