Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 07.07.2011


07.07.2011

Рибний день
Риба в капусті. 700 г філе риби, капустина, 2 цибулини, 4-5 шматочків розмоченого в воді хліба, сіль, чорний перець.
Соус: 100 г олії, 3-5 зубків часнику, зелень петрушки, сіль за смаком.
Рибу пропустити через м‘ясорубку разом з розмоченим хлібом і обсмаженою на олії цибулею, посолити, поперчити і ще раз пропустити через м‘ясорубку. Отриманий фарш загорнути в ошпарені листки капусти у вигляді конвертиків. Скласти в каструлю, залити водою і тушкувати в духовці до готовності. Подавати до столу, поливши соусом.
Риба ароматна. 1 кг риби (можна хек), сік з одного лимона, 2 яйця. Для приправи: сіль, суміш перців, 1/4 ч. ложки кориці, дрібка меленого імбиру.
Рибу відділити від хребта і кісток, нарізати смужками вздовж, посолити, поперчити, полити лимонним соком і залиши маринувати на 1 год. Смужки риби змійкою настромити на шпажки. Яйця збити, додати сіль, корицю, імбир. Рибу спочатку запанірувати в борошні, вмочити у кляр і обсмажити на сковороді.
Риба пікантна. 1,5 кг риби, 120 г горіхів волоських, 4-5 зубків часнику, 4 ст. ложки майонезу, зелень нарізана. Для кляру: 5 ст. ложок борошна, 2 яйця, 100 г молока або води, 2 ст. ложки олії, сіль.
Рибу обробіть на філе з шкіркою без кісток і наріжте на порційні шматочки. Кожен шматок надріжте в середині, до шкірки, і вкладіть начинку з подрібнених горіхів, зелені, часнику і майонезу. Для кляру збийте яйця з молоком і сіллю, додайте борошно, розмішайте. Рибу вмочіть у кляр і обсмажте в розігрітій олії. Подавайте з картоплею, овочами, зеленню.
Риба тушкована. 800 г риби, 120 г вина червоного, 2 цибулини, 2 ст. ложки борошна, 3-4 зубки часнику, 120 г води, 2 ст. ложки олії, зелень петрушки і кропу.
Рибу очистіть, промийте, видаліть нутрощі, наріжте невеликими шматочками. Посоліть, запаніруйте в борошні і обсмажте з обох боків. Додайте нарізану півкільцями цибулю, подрібнений часник, перець, воду, вино і тушкуйте протягом 15-20 хв. При подачі посипте зеленню. На гарнір можна подати відварену картоплю, варені гриби.