Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 09.02.2012


08.02.2012

Суп з манними галушками. Курячий бульйон, 3 картоплини, цибулина, морквина, склянка зеленого горошку, сіль, чорний мелений перець.
Для галушок: 1 яйце, 1 ч. ложка вершкового масла, 4-5 ст. ложок манки.
Зварити бульйон. Дрібно нарізану цибулю і натерту на терці моркву злегка обсмажити й висипати у бульйон. Додати нарізану кубиками картоплю. Приготувати галушки: яйце збити з м’яким вершковим маслом і дрібкою солі, поступово ввести манку. Важливо: збивати треба постійно, інакше галушки будуть жорсткими! Тісто має бути як густа сметана. Далі у киплячий суп викладати порції тіста по 1/3 ч. ложки. Накрити каструлю кришкою і варити суп на слабкому вогні ще 10 хв. Посолити і поперчити за смаком.
Сальтисон. М’ясо свинячої голови (щоки, вуха, п’ятачок), сіль, чорний мелений перець, головка часнику.
М’ясні продукти варити до тих пір, щоб м’ясо відокремилося від кісток. Дрібно нарізати його. Посолити, причому солі потрібно стільки, щоб м’ясо здавалося трохи пересоленим (після охолодження смак “вирівняється”). Поперчити, додати дрібно нарізаний часник і добре перемішати. Викласти м’ясну масу в поліетиленовий пакет, утрамбувати, зав’язати. Покласти пакет під прес і поставити в холодильник до повного застигання.
Салат “Айсберг”. 300 г яловичої печінки, 2-3 кисло-солодких яблука, 150 г твердого сиру, 2-3 варених яйця, майонез, сіль, перець.
На дно тарілки викладаємо нарізану соломкою відварену печінку, присолюємо, трохи перчимо і наносимо сіточку з майонезу. Далі – очищені від шкірки й нарізані невеликими кубиками яблука. Потім - шар натертого сиру і сіточка з майонезу. Верхній шар - натерті яйця. Верх салату прикрашаємо тонкими трикутничками із сиру та яблук і наносимо сітку з майонезу. По краю можна також прикрасити оливками і зеленню.