Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 11.05.2012


11.05.2012

Риба в млинчиках. З борошна, яєць, цукру і молока замішують тісто і випікають млинчики. Очищене і промите м'ясо судака (без шкіри і кісток) нарізують тонкими пластинками, солять, обсмажують, кладуть на підсмажений бік млинчика, складають у вигляді книжечки, змазують яйцем, посипають сухарями, обсмажують до рум'яного кольору і ставлять у духовку досмажуватись.
До млинчиків з рибою подають томатну підливу.
Приготування підливи. Моркву і цибулю нарізують, злегка обсмажують на маслі, додають злегка підсмажене борошно і томат, розводять рибним бульйоном, варять, проціджують, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
На 1 кг судака беремо 1 склянку пшеничного борошна, 1 яйце, 1 чайну ложку цукру, 2 склянки молока, 100 г вершкового масла, 2 ст. ложки сухарів, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1/4 цибулини, 1/2 кореня моркви, 1/2 склянки томату-пюре, 3% склянки бульйону.
Закуска із риби з грибами. На 1 кг риби — 1 кг картоплі, 200 г сушених грибів, 2 цибулини, 2 горошини гіркого перцю, 3/4 склянки грибного відвару.
Рибу чистять, промивають, виймають кістки, розділяють на кусочки. Відварюють картоплю і ріжуть її на кусочки. Сушені гриби вимочують, відварюють в підсоленому кип'ятку і січуть. Ріпчасту цибулю шаткують і злегка підсмажують на олії, охолоджують, кладуть рибу, картоплю, гриби, перець, додають грибного відвару, тушкують на легкому вогні, обсипають сухарями і ставлять на 15—20 хв. в духовку.