Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Кухня для всіх від 11.11.10


11.11.2010

Картопля з бринзою.

5-6 картоплин, 100 г бринзи, 3 яйця, 50 г вершкового масла, 1 ст. ложка сметани, кріп, сіль.
Картоплю помити, зварити. Бринзу порізати, додати яйця, сметану і ретельно перемішати. Відварену картоплю почистити й охолодити. У підготовленій формі розтопити вершкове масло і викласти картоплю, порізану великими кружальцями. Залити сумішшю з бринзи, яєць зі сметаною і подрібненого кропу. Посолити, перемішати і вирівняти ножем. Духовку попередньо нагріти. Страву запікати в духовці на сильному вогні 10 хв. Можна подавати зі сметаною.

Курячі грудки у соєвому соусі.

Грудки порізати шматочками, покласти в миску, залити сумішшю соєвого соусу і води (1:1), додати цукор (1 ст. ложка на 250 г м’яса), все перемішати і залишити на півгодини. Разом із заправкою викласти на нагріту сковорідку і тушкувати мінімум 10 хв. Перед подачею на стіл посипати дрібно нарізаною зеленню.

М‘ясний салат.

Відваріть м‘ясо зі спеціями, дрібно його наріжте і викладіть на дно тарілки. На м‘ясо - варену та порізану кубиками моркву. Змастіть майонезом. Далі шарами - терті варені яйця, зелений горошок, чорнослив з грецькими горіхами. Потім шар цибулі (щоб не гірчила, обдайте її окропом). Далі знову шар тертих яєць, чорносливу з горіхами. Все перемащуйте майонезом. Зверху - порізаний кубиками солоний огірок, подрібнені горіхи і зелена цибуля.

Сирні квадратики.

500 г сиру, 500 г вершкового маргарину, 1 ч. ложка оцту, сода - на кінчику ножа, 5 склянок борошна, 1 ч. ложка солі, варення. Сир і маргарин пропустити через м‘ясорубку, додати цукор, сіль, соду погасити оцтом, борошно. Тісто розкачати товщиною 0,5 см і розрізати на квадрати (8x8 см). На середину кожного покласти чайну ложку варення і з‘єднати два протилежні кути. Випікати в духовці.