Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 12.01.2012


12.01.2012

Салат «Черепаха». 4 яйця, 150 г м’яса курячого (копченого), цибулина, 2 яблука (краще кислі), 100 г твердого сиру, 150 г волоських горіхів, листя салату.
Блюдо встеляємо листям салату, а на нього шарами, перемазуючи кожен майонезом, викладаємо: 1 шар – білки яєць, натерті на терці; 2 шар – подрібнене копчене м’ясо; 3 шар – цибуля, нарізана кільцями і попередньо замаринована; 4 шар – натерті на тертці яблука (збризнути соком лимона), 5 шар – тертий сир; 6 шар – натерті яєчні жовтки; 7 шар – подрібнені горіхи.
Голову для черепахи робимо з яйця, ніжки – з половинок грецького горіха. Майонезом наносимо сіточку і прикрашаємо кільцями цибулі-порей.
Заливний пиріг з рисом і куркою. Тісто: 700 мл кефіру, 2 яйця, сіль, каррі, 1/2 ч. ложки соди. 2 ст. ложки олії, борошно.
Змішати всі інгредієнти. Тісто має бути таким, як на оладки.
Начинка: відварений рис, варене куряче філе, цибулина, сіль, суміш перців, олія.
З філе та цибулі зробити фарш, протушкувати його в олії, змішати з рисом. У форму (застелену папером, змащеним олією, і притрушену сухарями) виливаємо половину тіста. Рівномірно викладаємо начинку, заливаємо другою половиною тіста. Випікати у духовці при температурі 180 градусів хвилин 20-25.
Торт «Хлопчик кучерявий». 2 яйця, 1 склянка цукру, 0,5 банки згущеного молока, 1 склянка сметани, 1,5 склянки борошна, 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом.
Крем: 800 г сметани (можна менше), склянка цукру.
Тісто ділимо на дві частини - одну більшу, а другу меншу. В більшу додаємо какао. Спочатку випікаємо білу - це буде основа торта. Коричневий корж також печемо, охолоджуємо та ріжемо на шматочки. Вмочаємо кожен шматочок у сметанний крем і викладаємо на білий корж гіркою. Зверху поливаємо глазур’ю.