Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 13.10.2011


13.10.2011

Торт “Снікерс”. Банка згущеного молока, 250 г вершкового масла, 4 пачки печива, 250-300 г арахісу, 200 г сметани, 2 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки какао, мармелад /арахіс (для прикраси).
Печиво поламати на дрібні шматочки. У розм’якшене вершкове масло (200 г) влити згущене молоко і збити міксером до однорідної маси. Збиту масу з’єднати з подрібненим печивом, усе ретельно перемішати. Викласти масу на блюдо (висотою 2-3 см). Підсмажити арахіс на сковороді, остудити й викласти зверху.
Глазур: сметану, какао і цукор ретельно перемішати, поставити на вогонь, довести до кипіння, безперервно помішуючи. Зменшити вогонь і варити 3-5 хв., зняти з вогню, додати 50 г вершкового масла. Горіхи полити глазур’ю, поставити в холодильник. Через 30-40 хв. прикрасити торт мармеладом або арахісом.
Торт із пряниками і бананами. 750 г свіжих шоколадних пряників, 4 великі банани, 900 г сметани, склянка цукру, будь-які фрукти або ягоди для прикраси.
Гострим ножем кожний пряник розрізати на 2-3 частини по довжині. Сметану змішати з цукром до повного його розчинення. Банани очистити і тонко нарізати. Кожну частинку пряника вмочати з обох боків у сметанний крем і викладати в форму для торта рівним шаром. На шар пряників покласти шар бананів. Злегка полити сметанним кремом. Знову шар пряників і шар бананів. Повторювати шари, поки пряники не скінчаться. Зверху прикрасити торт ягодами, фруктами або ж полити шоколадною глазур’ю. Поставити в холодильник на 3 год.
Торт “Ювілейний”. 1 кг квадратного печива, банка згущеного молока, 200-250 г вершкового масла, 0,5 л. молока.
Для приготування крему масло збити зі згущеним молоком. Печиво розділити на кілька частин (залежно від того, скільки шарів буде у торта, але краще 3-4). По одній штуці опускати в молоко, злегка змочувати (не розмочувати) і укладати на велике плоске блюдо так, щоб вийшов прямокутний шар. Змастити кремом. Потім знову печиво і крем. Розмір і висота торта - за бажанням. Прикрасити торт можна фруктами, ягодами, горіхами, кокосовою стружкою або посипати подрібненим печивом. Бажано дати час просочитися.