Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 13.12.2012


13.12.2012

Голубці з грибами
1 капустина, 300 г свіжих чи 200 г сушених грибів, 2-3 цибулини, склянка сирого пшона, олія, сіль, головка часнику.
Із капустини видалити качанчик, покласти у гарячу підсолену воду і довести до кипіння. Зняти з вогню, дати трохи охолонути, злити воду, розібрати на окремі листки, зрізавши або злегка відбивши черешки. Гриби відварити у підсоленій воді, дрібно порізати і підсмажити на олії з цибулею. Пшоно змити і запарити крутим окропом на 15-20 хвилин, а потім злити воду і змішати з грибами й цибулею. Цей фарш посолити до смаку, накласти на кожен капустяний листок і, щільно загорнувши конвертом чи ріжком, скласти у казанчик чи горня. Залити відваром із грибів і поставити на невеликий вогонь у духовку чи у піч. Часничину почистити, розтерти із сіллю, щедро заправити олією. Коли голубці будуть готові, викласти їх на таріль, і полити часниковим соусом. Їсти можна гарячими й холодними. Це чудова пісна страва.
Гриби по-селянськи
Шампіньйони свіжі 230 г, картопля свіжа 90 г, олія 20 г, сіль 3 г, перець чорний мелений 2 г, зелень петрушки 5 г.
Шампіньйони відварити цілими до напівготовності, нарізати скибочками й обсмажити на олії. Картоплю зварити в «мундирах», почистити, нарізати скибочками, обсмажити на олії. Цибулю ріпчасту нарізати дрібними кубиками та обсмажити до готовності. На сковороду покласти шарами: картоплю, цибулю, гриби й запекти в духовці.
Ікра з часнику
Голівка часнику, ядра волоських горіхів - 1/3 склянки, 1 скибочка пшеничного хліба, 3-4 ложки олії, столова ложка лимонного соку, зелень петрушки.
Зубчики часнику почистити й потовкти, додати ядра волоських горіхів і знову потовкти. Замочити у воді хліб, віджати та змішати з часником і горіхами. Отриману масу збивати дерев’яною ложкою, підливаючи поступово олію до утворення гладенького пюре. Додати сік лимона, прикрасити зеленню.