Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 15.12.2011


15.12.2011

Курка в янтарі. Копчена куряча грудка або стегенце, півсклянки відвареного рису, півбанки консервованої кукурудзи, 2 варені морквини, 100 г родзинок, мандарин, майонез.
Родзинки промити, залити окропом на 5-10 хв., потім посушити. Рис перемішати з кукурудзою, заправити майонезом і викласти на блюдо першим шаром. Курячу грудку, моркву нарізати кубиками, полити майонезом, перемішати і скласти гіркою в центрі блюда. Родзинки посипати довкола гірки з м‘ясом і морквою. Мандарин розділити на часточки і укласти довкола гірки.
Салат “Сніжинка”. Якщо ви готували курячий бульйон і не знаєте, для чого смачненького використати м’ясо, можете приготувати цей салат. Для нього знадобляться яйця, бринза, часник, майонез, м’ясо куряче.
На тарілку покласти шар дрібно порізаного м’яса. Посолити, поперчити, посипати маринованою цибулею, щедро змастити майонезом і натерти на крупній терці шар білка варених яєць. Знову змастити майонезом. Наступний шар - терта на крупній терці бринза. У разі необхідності можна її замінити твердим сиром. Також змастити майонезом і прикрасити. Салат буде смачніший, якщо трохи настоїться. А з жовтків, що залишилися, вареної ковбаси (натертих на дрібній терці), зеленої цибульки, спецій і майонезу можна зробити смачний паштет.
Салат “Загадка”. 6 яєць, 12 ч. л. крохмалю, 300 г вареної ковбаси, 100 г твердого сиру, майонез, 1-2 зубки часнику, зелень.
У глибокій мисці збити яйця з крохмалем. Посмажити тонкі омлетики. Потім порізати омлети і ковбасу соломкою. Додати подрібнений часник і майонез. Перемішати. На пару годин (а краще на ніч) залишити в холодильнику, потім ще додати майонезу, тертий сир і зелень.
Салат печінковий. 300 г печінки, цибулина, 50 г грецьких горіхів, 5 г оцту, 5 г води, 70 г майонезу, перець чорний мелений, сіль – за смаком.
Печінку нарізати соломкою і обсмажити на сковороді. Горіхи подрібнити. Цибулю дрібно нарізати і замаринувати. Змішати всі складові, посолити, поперчити і заправити майонезом.