Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 17.03.2011


17.03.2011

Капусняк український.

1 кг свинини, 1 кг квашеної капусти, 600 г картоплі, 100 г цибулі, 100 г моркви, 50 г кореня петрушки, 100 г вершкового масла, 50 г борошна, 100 г сала, 250 г сметани, 50 г часнику, 50 г зелені петрушки, сіль, перець - за смаком.
Свинину зварити до готовності, нарізати шматочками, бульйон процідити. Квашену капусту посікти і стушкувати до готовності. Цибулю, моркву, петрушку нарізати і пасерувати на вершковому маслі, додати пасероване борошно, розведене бульйоном. У проціджений бульйон покласти нарізану картоплю, квашену капусту, пасеровані овочі, сало, розтерте з часником та зеленню петрушки. Додати сіль, перець і варити до готовності. Подаючи на стіл, у тарілку покласти шматочок м’яса та заправити сметаною.

Котлетки в шкірках.

800-900 г курячих шкірок, 600 г м’ясного фаршу, 300 г шампіньйонів, 2 цибулини, 100 г майонезу, сіль, перець.
Шкірки розморозити, розпрямити. У м’ясний фарш дрібно порізати цибулину, посолити, поперчити і вимісити. Гриби почистити, дрібно порізати, обсмажити з цибулиною 15 хвилин.
На кожну шкірку викласти ложку фаршу і ложку грибів. Скрутити рулетиком, підгинаючи шкірку, щоб при смаженні не витікав сік.
Викласти на деко, зверху змастити майонезом і запекти в духовці.

Сирники з яблуками.

300 г сиру, 2 яйця, 1 ст. ложка сметани, велике яблуко, потерте на дрібній терці, ванільний цукор, трохи цукру.
Все перемішати, сформувати сирники, обваляти в борошні. Смажити на олії.

Салат з печінкою і морквою.

3 морквини, 2 цибулини, 2 яйця, 300 г печінки, 300 г майонезу, оцет, перець червоний і чорний - за смаком
У велику миску скласти натерту на спеціальній терці варену моркву, нарізану соломкою відварену печінку, подрібнені яйця, нарізану кільцями і попередньо замариновану цибулю. Все перемішати, додати трохи чорного і багато червоного перцю. Можна салат не солити, а солити печінку і моркву при варінні. Все заправити майонезом. Вийде смачна гостра закуска.

Кекси зі згущеним молоком.

3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки сметани, 50 г масла, 1 ч. ложка соди, склянка борошна, 200 г вареного згущеного молока для начинки.
Яйця збити з цукром. Додати сметану і розтоплене масло, знову збити. Всипати погашену оцтом соду і борошно, знову збити до однорідної маси.
У формочки класти чайну ложку (повну) тіста, потім пів чайної ложки згущеного молока, а зверху знову прикрити чайною ложкою тіста. Випікати 15-20 хв. при 200 градусах.

Яєчні галушки з шинкою.

Для їх приготування знадобиться: 300 г шинки, 4 яйця, 1 ст. ложка борошна, панірувальні сухарі, жир.
Шинку дрібно нарізати, додати до неї збиті зі спеціями яйця, панірувальні сухарі і борошно. Маса повинна вийти не дуже густий, але досить клейкою. З неї формуємо невеличкі галушки завбільшки з голубине яйце, паніруємо їх у сухарях і обсмажуємо 5 хвилин у великій кількості жиру. Можна відразу обваляти готові галушки в карі, подрібненій зелені.