Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 17.04.2014


16.04.2014

ПАСКА СИРНА ЗАПЕЧЕНА 
Рецепт № 1.

Візьміть 600 г сиру (жирного, розсипчастого ); 50 г родзинок, цукатів; 40 г крохмалю; 6 яєць; склянка цукру; масло вершкове або олія, панірувальні сухарі. Для прикраси: 100 г молочного або білого шоколаду; мигдаль.
Приготування. Сир складіть в бязеву серветку (або марлю), зав’яжіть у вузол, помістіть у друшляк. Зверху покладіть груз і залиште годин на 8-10, щоб вся зайва рідина із сиру стекла. Потім сир протріть через сито, у вас повинна вийти легка, розсипчаста маса. Ізюм промийте, змішайте з крохмалем і додайте до сиру.
Жовтки відокремте від білків і розітріть їх з половиною норми цукру. Однорідну жовткову масу додайте до сиру і перемішайте. Білки збийте в стійку суху піну, поступово додаючи цукор. І по ложечці домішуйте їх до сиру.
Форму для запікання змастіть маслом і присипте панірувальними сухарями. Рівномірно викладіть сир у форму і випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину.
Перевірте готовність паски тонкою паличкою, вона має залишатися сухою. Готову випічку накрийте рушником, остудіть і простукайте форму по колу. А потім переверніть форму і обережно викладіть паску на тарілку. Розтопіть шоколад на водяній бані, додайте ложечку води, вилийте на паску зверху і прикрасьте мигдалем.

Рецепт №2.
Візьміть кілограм домашнього сиру; 150 г вершкового масла; склянку картопляного крохмалю; склянку цукру + 0,5 склянки для білків; склянку солодких родзинок без кісточок; склянку чищених волоських горіхів; 10 яєць (в сир 5 жовтків + 5 яєць з білками); цедру лимона; щіпку ваніліну.
Приготування. Ретельно промийте родзинки і осушіть, волоські горіхи подрібніть. Сир перекрутіть на м’ясорубці, введіть розм’якшене вершкове масло і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.
Збийте яйця з цукром у блендері або міксері. Поступово додайте до них крохмаль, ванілін і цедру, ретельно перемішуючи, і з’єднайте з сирною масою, теж перемішуючи. Потім додайте родзинки, волоські горіхи, а щоб вони рівномірно розподілилися по масі, знову перемішайте. Наповніть сиром форми, приблизно до половини об’єму, змастивши їх вершковим маслом. А для того, щоб паска легше виймалася після випікання, дно покрийте промасленим папером.
Форми поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 1-1,5 години, в залежності від розміру форм. Перевірте готовність тонкою паличкою, вона повинна залишатися сухою.
Вийміть готові паски з духовки, дайте їм трохи охолонути (паски трохи осядуть), викладіть із форм на дошку або тарілку і прикрасьте збитими з цукром білками.