Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 17.11.2011


17.11.2011

Рулетики з маринованого оселедця. Особливий маринад робить звичайний оселедець надзвичайно смачним. 1 солоний оселедець (500 г), велика цибулина, 2 морквини, 100 мл 3% оцту, 100 мл води, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка цукру, лавровий листок, 3 бутони гвоздики, кориця на кінчику ножа, чорний перець за смаком, трохи зелені для оздоблення.
Закип’ятіть у каструлі воду, покладіть тонко нарізані цибулю і моркву, лавровий листок, гвоздику, корицю, трохи чорного перцю, цукор і варіть 15 хв. Потім додайте оцет і кип’ятіть ще 5 хв. Охолодіть. З охолодженого маринаду вийміть моркву і цибулю.
Оселедець очистіть, видаліть усі кісточки. Розкладіть філе на дошці, накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте. Змастіть відбитий оселедець олією, покладіть зверху моркву і цибулю. Скрутіть кожне філе у рулет і закріпіть зубочисткою. Покладіть рулети у скляний посуд і залийте маринадом. Закрийте щільно кришкою і поставте на 24 год. у холодильник. Розріжте кожен рулетик на 2 частини, викладіть на тарілку і прикрасьте.
Овочевий салат з оселедцем. Головне в ньому, звичайно, оселедець. На одну порцію нарізаємо кубиками половинку невеликого оселедця, варену картоплину, половинку солоного огірка. Натираємо на тертці очищене яблуко. Додаємо половинку яйця і все змішуємо. Для заправки: 2 ст. ложки майонезу і гірчиця на кінчику чайної ложки. Можна прикрасити салат скибочками огірка, яблука, помідора і зеленню.
Паштет із оселедця. 500 г оселедця, 200 г твердого сиру або плавлених сирків, 200 г моркви, 100 г масла вершкового.
Оселедець очистити від шкіри, видалити кістки. Філе і обчищену сиру моркву пропустити через м’ясорубку (решітку беруть з дрібними отворами). Додати тертий твердий сир або плавлені сирки, вершкове масло і все добре збити міксером. Подають як паштет або використовують як начинку для бутербродів.