Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 18.07.2013


17.07.2013

Омлет грибний
Для приготування потрібно: гриби (краще шампіньйони) - 300 г, яйце - 5 шт., борошно - 2 ст. л., вершкове масло (жир для смаження) - 2 ст. л., вода мінеральна (негазована) - 1/4 склянки, зелена цибуля, зелень петрушки, сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Гриби дрібно поріжте, змішайте із зеленню, спеціями і обсмажте. Відокремте білки від жовтків і ретельно їх збийте. Жовтки змішайте з водою, додайте борошно, перемішайте до утворення густої суміші. Потім змішайте її з білками і підсмаженими грибами. Випікайте омлет на змащеній жиром або маслом розігрітій сковороді.

Омлет із м'ясом
Для приготування потрібно: свинина - 100г, яловичина - 100г, яйце - 5-6 шт., молоко - 1/4 склянки, борошно - 2 ст. л., цибуля ріпчаста - 1 невелика цибулина, сухарі - 1 ст. л., вершкове масло - 2 ст. л., зелена цибуля, сіль, перець - за смаком.
Свинину і яловичину пропустіть через м'ясорубку, додайте подрібнену цибулю і трохи панірувальних сухарів. Потім збийте яйця з молоком, борошном, посоліть за смаком. Додайте все у фарш, добре перемішайте і вилийте цю суміш на розігріту і змащену вершковим маслом сковороду. Готувати омлет 8-10 хвилин. Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і меленим чорним перцем.

Омлет по-грецьки
Для приготування потрібно: молоко - 1л, борошно - 240г, яйце - 8 шт., інжир - 2-3 шт., мигдаль - 1-2 столові ложки, масло рослинне - 2 ст. л., цукор - 1 ст. л ., мускатний горіх, кориця, сіль - за смаком. Молоко, борошно, яйця змішати, додати мускатний горіх, сіль і замісити тісто. Витримати тісто близько 30 хвилин. Інжир і мигдаль подрібнити, змішати з корицею і обережно ввести в тісто. Омлет поставити запікати в сильно розігріту духовку на змащеному неглибокому деку. Зверху омлет посипати цукром.