Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 18.08.2001


18.08.2011

Перець, фарширований баклажанами. 9 солодких перчин, 4 баклажани, 5 помідорів, 2 морквини, 2 цибулини, 500-600 мл відвареного розсипчастого рису, 3 зубки часнику, 5 ст. ложок сметани, пучок зелені, мелений перець, олія для обсмажування, сіль.
Баклажани проколіть ножем у кількох місцях і спечіть в духовці. Ложкою виберіть з них м’якоть, наріжте її невеликими кубиками. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії, додайте натерту на терці моркву, посоліть, підлийте пару ложок води і тушкуйте 5 хв. Помідори розріжте навпіл і натріть на тертці. Отриману помідорну масу додайте в сковороду, тушкуйте заправку до готовності.
Для приготування фаршу змішайте баклажани з рисом, додайте 4-5 ст. ложок томатної заправки, дрібно нарізану зелень, подрібнені 2 зубки часнику, посоліть і поперчіть, перемішайте. Підготовлений перець начиніть фаршем, складіть у каструлю, вилийте туди томатну заправку, що залишилася, долийте води, щоб вона майже покрила перець, посоліть і тушкуйте на середньому вогні 20 хв. Верхні перці переверніть один раз, щоб вони рівномірно готувалися. Додайте в каструлю 4-5 ст. ложок сметани і подрібнений зубчик часнику. Тушкуйте, поки перець легко не проколюватиметься ножем, але не переварюйте. Подавайте до столу разом з підливкою, в якій перець тушкувався.
Перець з рисом, курячим філе і сиром. 250 г курячого філе, півсклянки пропареного довгозернистого рису, цибулина, 2 солодкі перчини, 140 г сиру, олія для смаження, сіль, перець, чебрець сушений – за смаком.
Відварити рис до напівготовності. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в невеликій кількості олії. Додати до цибулі дрібно нарізане куряче філе, зменшити вогонь і, помішуючи, довести до напівготовності. Коли охолоне, додати сир, сіль, чорний перець і чебрець. Перемішати.
Перець помити, видалити насіння, обсушити, розрізати на половинки і бланшувати. Заповнити половинки перцю начинкою. Викласти у вогнетривку форму, змащену маслом, і запікати в розігрітій духовці до готовності (20-25 хв.). При подачі полити соєвим соусом.