Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 18.10.2012


18.10.2012

Свиняча поребрина з рисом. На 600 г поребрини - 2 ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки рису, 1/2 цибулини, по 1/2 кореня моркви і петрушки. Для підливи - 1ст. ложка пшеничного борошна, 1 ст. ложка вершкового масла, 2 горошини запашного перцю, 1,5 склянки бульйону.
Нарізану великими кубиками свинячу поребрину кладуть у каструлю з киплячою водою, солять, додають цибулі, петрушки, моркви, перцю, варять до півготовності, виймають, а бульйон відціджують. Перебраний і промитий рис варять 15—20 хв. в підсоленій воді і відкидають на друшляк. У сотейник або каструлю кладуть кількома шарами рис і поребрину так, щоб зверху був рис, поливають бульйоном і маслом і ставлять на 25—30 хв. у духовку. Подаючи на стіл, поребрину поливають підливою. Приготування підливи. Борошно злегка підсмажують, розводять бульйоном, в якому варилась поребрина, і варять 50—60 хв. Підливу проціджують крізь сито, доводять до кипіння, заправляють вершковим маслом і солять.
Свинячі битки по-українському. На 600 г свинини - 150 г житнього хліба, 100 г сала, 2 цибулини, 5 горошин гіркого перцю, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, 1,5 склянки бульйону, 1 кг картоплі, 1,5 ст. ложки жиру для смаження картоплі, 4 шт. огірків свіжих або малосольних, 2 зубки часнику.
Нарізану у вигляді битків свинину злегка відбивають сікачем, посипають сіллю, меленим перцем і злегка обсмажують. На дно сотейника кладуть нарізане кусочками сало, поверх нього - злегка підсмажені битки, на них — злегка обсмажену цибулю, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Готові битки укладають на шматочки підсмаженого житнього хліба, поливають соком, в якому тушкувалось м’ясо, посипають шаткованим часником і зеленню петрушки. На гарнір подають смажену картоплю і огірки.
Свинячі битки, запечені з картоплею і капустою. На 500 г свинини - 1,5 ст. ложки жиру для смаження битків, 500 г картоплі, 1 ст. ложка вершкового масла для пюре, 500 г квашеної капусти, 1/2 морквини, 1/2 цибулини, 1 ст. ложка томату-пюре, 1 ст. ложка жиру для капусти, по 1 1/2 чайних ложки пшеничного борошна і цукру, 1 ст. ложка сухарів, 2 горошини гіркого перцю.
Із свинячої корейки нарізують порціонні шматки, відбивають, надають їм форми битків, солять, посипають перцем і смажать на добре розігрітому жирі. Квашену капусту віджимають, тушкують і заправляють злегка обсмаженою цибулею, змішаною з томатом і підсмаженим борошном, цукром, злегка обсмаженою морквою, перцем та сіллю. Картоплю чистять, миють, варять і готують пюре, додаючи масла. Сотейник змащують маслом, посипають сухарями і на дно його кладуть рівним шаром приготовлену капусту, на неї — смажені свинячі битки, а на них — картопляне пюре, посипають сухарями, збризкують маслом і запікають у духовці.