Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 19.04.2012


23.04.2012

Ікра з хліба та часнику. 200 г пшеничного хліба, 3 середніх головки часнику, 20 шт. волоських горіхів, 2 ст. ложки олії, 15 г лимонного соку або столового оцту.
Часник розітріть з сіллю, додайте подрібнені ядра волоських горіхів і знову розітріть. Намочені у воді скибочки хліба відіжміть і змішайте з часниково-горіховою масою. Отриману масу збийте дерев’яною ложкою, поступово підливаючи олію, до утворення пюре і приправте лимонним соком або оцтом.
Пісний торт. Тісто: 1 склянка розсолу з огірків, 0,5 склянки олії, 0,5-1 склянка цукру, 1 ч. ложка без верху соди, борошно. Для перемазування: варення, горіхи.
Всі складові для тіста, крім борошна, з’єднати і перемішати. Додати борошно і замісити м’яке, еластичне тісто. Розділити його на кілька частин. Кожну розкачати і випікати до рум’яності, швиденько. Коржі змастити варенням і за бажанням посипати подрібненими горіхами. Без горіхів коржі будуть краще триматися один одного. Але з горішками набагато смачніше, особливо хто їх любить. Поставити торт під прес на холод, щоб просочився.