Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 19.12.2013


20.12.2013

Рагу з квасолі та грибів
Склянка квасолі білого кольору, 100 г сушених грибів, 250 г індичої чи курячої печінки, сіль, перець за смаком, цибулина, 2 морквини, 3 ст. ложки олії.
Для прикрашення: листя м’яти, зелена цибуля, варена морква.
Квасолю замочити на 5 годин, потім варити 30 хвилин у підсоленій воді. Гриби замочити на 3 години, промити, відварити протягом 15-20 хвилин. Печінку очистити від плівок та дрібних судин. Варити 8-10 хвилин, охолодити, нарізати кубиками. Моркву очистити, натерти на тертці. Цибулю очистити, нарізати дрібно. Цибулю трохи обсмажити в 2 ст. л. олії, додати моркву, смажити 5-7 хвилин. Додати печінку, смажити все разом ще 5 хвилин. Великі гриби розрізати на 2-4 частини, менші залишити цілими. Викласти гриби разом з квасолею у сковорідку з печінкою і овочами. Влити ще столову ложку олії, тушкувати 15-20 хвилин. Готову страву викласти у тарілку, прикрасити вареною морквою, зеленою цибулею та м’ятою.

Курячі котлети з гарбузом і сиром
200 г гарбузової м’якоті, кг курячого філе (або філе індички), 50 г твердого сиру, плавлений сирок або 150 г твердого сиру, 50 г очищених волоських горіхів, олія для обсмажування, 3 ст. ложки майонезу, яйце, ст. ложка борошна, сіль, будь-які готові спеції для курки.
Куряче філе дрібно нарізати гострим ножем. Гарбузову м’якоть натираємо на дрібній тертці. Твердий сир і плавлений сирок нарізаємо невеликими кубиками. Ядра волоських горіхів можна попередньо обсмажити в сковороді без жиру, а потім подрібнити. Тільки постарайтеся не подрібнювати в горіхове борошно, нехай залишаться невеликі шматочки, які можна буде відчути в готових котлетах.
У мисці з’єднуємо куряче філе, гарбуз, подрібнені волоські горіхи та сир. Заправляємо масу декількома столовими ложками майонезу, додаємо ложку борошна, сире яйце, сіль, спеції і обережно все змішуємо, щоб шматочки м’якого плавленого сиру все-таки збереглися.
У розігрітій олії курячі котлети з гарбузом обсмажуються дуже швидко, приблизно по 3-5 хвилин на середньому вогні. Готові котлети викласти на салатне листя і подавати до столу гарячими.