Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 20.06.1013


21.06.2013

Качка з вишнями
Качка, 1,5-2 кг, 500 г вишні, 250 г червоного вина, сіль, перець.
Качку натерти сіллю і перцем. Потім смажити в духовці на решітці. Під нею повинне бути невелике деко, куди стікатиме сік і жир. У деко наливають дві-три ложки води.
Смажити качку потрібно спочатку при не надто великій температурі (180 °), поливаючи якомога частіше соком з дна деко. Час смаження приблизно 50 хв.
Потім потрібно посилити вогонь і, щоб птиця добре зарум'янилася, змочувати її олєю, або просто топленим салом (але не жиром з дна деко!).
Припинити змазування за півгодини до закінчення смаження: качка середньої величини буде готова за півтори години. З вишень видалити кісточки. Залити їх червоним вином. За 10 хвилин до готовності качки потрібно з-під неї вийняти деко. Змішати сік, що утворився в деко, з вишнею і вином, посолити і поперчити. Качку подають до столу гарячою. Соус подається окремо.

Шарлотка з вишнями
1/8 склянки сухарів, 6 яєць, 3/4 склянки цукру, 1 склянка молока, 2/3 склянки вершкового масла, 2 склянки вишень без кісточок, 1/2 склянки апельсинових цукатів, кориця.
Білки відокремити від жовтків. Розтерти жовтки з цукром добіла, додати сухарі, молоко, корицю і масло, збити. Вишню промити, просушити. Білки збити з невеликою кількістю цукру в тугу піну. Покласти в масу для шарлотки вишні, цукати і збиті білки, акуратно перемішати. Викласти тісто у форму, змащену маслом і посипану сухарями. Випікати шарлотку з вишнями в духовці при середній температурі (220 градусів) до готовності.