Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 21.07.11


20.07.2011

Літні салати
Рецепти салатів можна поділити на ті, які найчастіше готують у літній період і ті, які готують цілий рік. Це пов’язане з тим, що продукти для приготування «літнього» салату дешевші у теплу пору року. Звичайно такі салати дуже яскраві та строкаті, а також багаті на вітаміни.

Овочевий салат з яблуками. Огірки і морква – по 30 г, яблука – 45 г, салат зелений – 10 г, помідори – 40 г, сметана – 25 г, сік лимона, сіль, цукор.
Огірки, моркву і яблука нарізати соломкою, а листя салату – шматками. Підготовлені продукти з’єднати і заправити сметаною, додавши до неї лимонний сік, сіль, цукор. Прикрасити скибочками помідорів.
Овочевий салат з грушами. 1 кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, 500 г груш, склянка олії, цукор, оцет, сіль.
Перець нарізати соломкою, помідори - кружальцями, а груші натерти на грубій тертці. Все з’єднати, посолити, додати олію, цукор, оцет за смаком і перемішати. Масу викласти пірамідою в салатник, прикрасивши кружальцями помідорів.
Салат з помідорів і огірків з хріном. Помідори – 80 г, огірки – 30 г. Для заправки: олія – 20 г, оцет – 5 г, сіль, цукор, перець; цибуля зелена – 20 г, хрін – 10 г, зубок часнику.
Салатник попередньо натерти часником. Покласти в нього шарами нарізані тонкими кружальцями помідори і огірки, поливаючи кожен шар салатною заправкою, приготовленою з олії, оцту, солі, цукру і перцю. Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і тертим хріном.
Салат «Літо» з курятиною. Варене куряче філе, варені яйця (білок), свіжі помідори, солодкий перець, петрушка, майонез. Всі продукти брати приблизно в однаковій кількості.
Розібрати варену курку на смужки. Помідори нарізати тонкими смужками. Так само нарізати білок і перець. Перець краще брати різних кольорів - червоний, жовтий, зелений. Все обережно перемішати. Додати петрушку, посолити і заправити майонезом.
Салат «Літо» з сухариками. Баклажани запекти в духовці, зняти шкірочку і порізати кубиками. Додати нарізані кубиками помідори і півкільцями цибулю, посолити, заправити олією і викласти зверху засушені в духовці кубики сірого житнього хліба. З’їсти, поки сухарики не розмокли. Ну дуже смачно!