Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 22.03.2012


22.03.2012

Дріжджові пиріжки нашвидкуруч. 500 г борошна, 1 склянка молока, 30 г дріжджів, 2-3 ст. ложки олії, 1-2 яйця, на кінчику ножа солі та цукру.
Дріжджі розвести в теплому молоці з цукром і поставити, щоб почали бродити. Тоді влити їх у посуд з борошном, додати олію, яйця, посолити і замісити пухке тісто. Розкачати, виробити всі пиріжки. Поки зробите останній, перші вже підійдуть і їх можна смажити на олії.
Картопля з начинкою із оселедця. На 1 кг картоплі - 120 г оселедця, цибулина, 2 яйця, по 2 ст. ложки сметани і вершкового масла, перець за смаком.
Помиту картоплю спекти в духовці до готовності, очистити від шкірки, зрізати верхівку. Видалити середину картоплі, в гарячому вигляді покласти її в посудину, додати різаного оселедця і посіченої трохи підсмаженої цибулі. Все добре розтерти або пропустити через м’ясорубку на густу решітку, заправити сметаною, сирими яйцями і меленим перцем. Підготовленою масою начинити картоплю і обсмажити її в розігрітій олії до рум’яного кольору.
Картопляні пальчики. На 1 кг картоплі - 1 яйце, 3 cт. ложки олії, 2,5 ст. ложки картопляного крохмалю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання.
Чищену картоплю відварити і протерти крізь сито, покласти у неї сирі яйця, картопляний крохмаль і частину зелені петрушки, все добре перемішати. З одержаної маси скачати валики завтовшки 1-1,5 см, нарізати їх завдовжки 12-15 см і обсмажити до рум’яного кольору. При подачі на стіл пальчики полити вершковим маслом і посипати зеленню петрушки.