Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 23.02.2012


23.02.2012

Млинці з печінкою. Продукти для яєчних млинців: 3 яйця, 300 мл молока, дрібка солі та соди, 6 ст. ложок олії, 7-8 ст. ложок борошна. Продукти для печінкових млинців: 300 г печінки, 100 мл молока, 2 яйця, сіль, цибулина, 3 ст. ложки борошна. Для прошарування: майонез, 2-3 зубки часнику.
Для яєчних млинців усі складові ретельно збити. Випікати на розжареній сковороді без змазування. Для печінкових млинців печінку пропустити через м’ясорубку разом з цибулею, додати яйця, молоко, борошно, спеції. Випекти млинці на олії. Яєчний млинець змастити майонезом з часником. Покласти ставити зверху печінковий млинець. Змастити майонезом з часником. Скрутити рулетом, порізати на невеличкі шматочки.
Млинці з яблуками. 250 г борошна, 3 яйця, 50 г цукру, склянка сметани або кефіру, 500 г яблук.
Розтерти жовтки з цукром, додати борошно, сметану і приготувати рідке тісто. Вимішати його з піною збитих білків, а потім з нарізаними невеликими кубиками яблуками. Смажити па гарячій сковороді, після чого посипати цукровою пудрою з ваніліном.
Млинці з гарбуза. 200 г гарбуза, 1 яйце, 1ст. ложка борошна, цукор, сіль, спеції (кориця, кардамон) – за смаком.Можна додавати соду, погашену оцтом.
Гарбуз натерти на дрібну тертку. Додати цукор, яйце, борошно, сіль, спеції, гашену соду, все перемішати до однорідної маси. Випікати на сковороді на олії. Готові млинці посипати цукровою пудрою, подавати зі сметаною або варенням.